Spor
  • 2.12.2022 16:36

Okan Buruk ; Yunus kalacak, 5 futbolcumuz sakat

Okan Buruk kararını verdi! Yıldız oyuncu için açıklama geldi...

Son dakika Galatasaray haberleri: Yeni sezona Okan Buruk'la başlayan Galatasaray, ligde son 3 maçını kazanarak lider Fenerbahçe ile puan farkını 2'ye indirdi ve Dünya Kupası arasına moralli girdi. Ara transfer dönemi yaklaşırken Cimbom'da kimlerin takımda kalacağı merak ediliyor. Galatasaray'da genç yıldız oyuncu için karar verildi.

Yeni sezona Okan Buruk'la başlayan ve yaz transfer döneminde takıma birçok yıldız ismi katan Galatasaray, ligde son 3 maçta 11 gol attı ve 9 puan topladı.Dünya Kupası arasına moralli giren sarı kırmızılı takımda lider Fenerbahçe ile puan farkını da 2'ye indirdi ve şampiyonluk adayı olduğunu gösterdi.

GOL YOLLARINDAKİ SORUN ÇÖZÜLDÜ

Sezona gol yollarındaki sıkıntılarla başlayan Cimbom son haftalarda Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi'nin gösterdiği performansla bu sorunu çözdü.Ara transfer dönemin yaklaşırken Galatasaray'da hangi oyuncuların takımda kalacağı merak ediliyor. Önemli açıkmalalarda bulunan Okan Buruk, genç yıldız oyuncu için kararını verdi.

Galatasaray'ın dünkü idmanı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan teknik direktör Okan Buruk, geçen sezonu çok kötü geçiren takımın bu sezona her anlamda yenilenerek girdiğini belirtti.

Sarı kırmızılı takımın 49 yaşındaki teknik direktörü, "Bu sürecin sancılı geçeceğini ve eleştirilerin olacağını biliyorduk. Benim için önemli olan sokak. Sosyal medya çok farklı bir yer, sokak çok farklı bir yer. İnsanlar bize hep destek verdiler. Seyirci sayılarına baktığımızda, taraftarlarını mutlu eden, stada çeken bir G.Saray var. Sokakta kimi görsek, maçların bir an öncesi başlamasını istiyor" yorumunu yaptı.

FİKSTÜR AVANTAJI KAĞIT ÜZERİNDE!

Süper Lig'de zor bir fikstürü geride bıraktıklarını dile getiren Buruk, şöyle devam etti: "Bu araya liderin 2 puan gerisinde girmek önemliydi. Kendi sahamızda oynayacağımız maçlar büyük avantaj ama her maça çıkıp yüzde 100'ünüzü vermeniz gerekiyor. Takımıma güveniyorum. Yoğun tempoda da oyuncularımla beraber en iyisini yapacağız. Oynadığımız fikstür bizim için avantaj ancak maça çıkmadan da kazanılmıyor. Doğru bir şekilde oyunumuz devam ettirmek zorundayız.

TRANSFER KONUSU ÖNCELİĞİMİZ DEĞİL

Şampiyonluk yolunda en iddialı takımlardan biri olduklarını vurgulayan ve 'İnşallah sezon sonu hedefimize ulaşacağız" ifadelerini kullanan 49 yaşındaki çalıştırıcı, transfer konusunda ise "Ocak ayı öncesi oynayacağımız maçlar, bazı şeyleri daha net bir şekilde ortaya çıkaracak. Kadro genişliğinden dolayı çok fazla transfer yapmayı düşünmüyoruz. Şu anki ilk planımız bu değil. Benim ilk hedefim, elimdeki oyuncuları en iyi şekilde değerlendirmek" açıklamasını yaptı.

OKAN BURUK KARARINI VERDİ: YUNUS KALACAK

Ara transfer dönemi için direkt teklif gelen oyuncularının olmadığını vurgulayan Okan Buruk, adı başka takımlarla anılan Yunus Akgün'ün takımda kalacağı mesajını da verdi.

G.Saray teknik direktörü, "Yunus ve Kerem bizim için büyük önem taşıyor. İyi oynayabilirler, kötü oynayabilirler, ikisi de milli futbolcu. Galatasaray için değerliler. Kerem ve Yunus'a çok güveniyoruz. Hazırlık maçları da Yunus için iyi olacak. Tekrar kendi performansına getirmemiz gerekiyor. Yunus'tan beklentimiz çok yüksek" şeklinde konuştu.

"KORKTUĞUMUZ BAŞIMIZA GELDİ"

Okan Buruk, sakatlıklar hakkında ise şu bilgileri verdi: "Oliveira bilek dönmesi yaşadı. Dün (Önceki gün) İcardi'nin topuk pası verirken arka adalesinde zorlanma meydana geldi. Rashica'nın maçtan kalan ağrısı devam ediyor. Emre Taşdemir, Ross ve Hamza Akman'ın da sakatlıkları var. Bu süreçte en büyük korkumuz sakatlıklardı, maalesef şu anda başımıza geldi."

Güncellenme Tarihi : 2.12.2022 16:39

İLGİLİ HABERLER