Spor
  • 1.12.2022 11:26

Okan Buruk'tan Yunus ve Kerem'e yeni sözleşme açıklaması

Galatasaray'da Okan Buruk ve Sacha Boey'den transfer açıklamaları! Yunus Akgün ve Kerem Aktürkoğlu için yeni sözleşme sözleri...

Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk ve Sacha Boey bugünkü antrenman öncesinde sarı kırmızılı kulübün gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk ve Sacha Boey, sarı kırmızılı ekibin bu sabah gerçekleştirdiği antrenman öncesinde Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Sakat oyuncuların son durumu ve kulübün transfer çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Okan Buruk, "Oliviera'nın bilek dönmesi oldu. Dün Icardi'nin topuk pası verirken arka adalesinde zorlanma oldu. Bugün sonuç gelecek. En büyük korkularımız bunlardı. 5 hazırlık maçı düşünüyoruz. Bu arayı en iyi şekilde değerlendireceğiz. Potansiyelini ortaya çıkaramamış birçok oyuncumuz var. Az süre almış ve genç oyuncularımız var. Transfer için elbette hazırlıklarımız var. İlk transferimiz kendi içimizdeki oyuncular olacak." ifadelerini kullandı.

YUNUS VE KEREM İÇİN YENİ KONTRAT SÖZLERİ

Başarılı teknik adam ayrıca, "Kerem'in ve Yunus'un sözleşmelerini iyileştirmek için görüşmeler devam ediyor. Türk oyuncuların da bizim için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Onlar da Galatasaray için her şeyi yapabilecek oyuncular." şeklinde konuştu.

"KEREM VE YUNUS'A GÜVENİYORUZ"

Kerem ve Yunus, Abdülkerim ile birlikte en çok süre alan Türk oyuncularımız. Zaman zaman Kerem ve Yunus üzerinden yorumlar yapıldı. Takımın da oturması gerekiyordu. Yunus ligin başında çok etkiliydi, daha sonra daha az süre alsa da. İkisi de milli oyuncu bir kere. Kerem'e de çok güveniyoruz. Yunus'a da çok güveniyoruz. Yunus hakkında Haberler çıksa da ona çok güveniyoruz. Yunus bizim için önemli. Ben teknik adam olarak ona çok güveniyorum. Bu kampa da çok iyi geldi, çok motive geldi. Yunus'tan beklentimiz çok yüksek.

"HİÇBİR OYUNCUMUZA TEKLİF GELMEDİ"

Oyuncularımıza teklif gelmedi. Çok fazla şey yazılıyor. O geliyor, bu gidiyor. Tabii ki yazılacak. Dünya Kupası boşluğunda bir şeylerin olması gerekiyor. Şu an bize gelen net bir teklif yok. Transfer dönemi başladıktan sonra teklif gelebilir, gidebilir.

"ELEŞTİRİLER OLACAĞINI HEPİMİZ BİLİYORDUK"

 Galatasaray geçen sezon belki de tarihinin en kötü sezonunu geçirdi. Bunun üzerine yeni başkan, yeni yönetim, yeni bir teknik direktör, yeni oyuncu grubu. Bu sürecin sancılı geçeceği, eleştirilerin olacağını hepimiz biliyorduk. Galatasaray'ın şampiyonluk yolundaki en iddialı takımlardan biri olduğunu tekrar hatırlatmak istiyoruz.

"BENİM İÇİN EN DEĞERLİ YER SOKAK"

Benim için en değerli olan yer sokak!" Sokakta ne düşünüyorlar, bana karşı davranışları nasıl? Sokak farklı, sosyal medya farklı. Sokaktan cevabı daha net alıyorsunuz. Bana ve oyuncularıma sokakta hep destek verdiler. Kimle konuşsam sokakta, bir an önce maçların başlamasını istiyor. Benim için bu önemli. Galatasaray taraftarına bu havayı yaşatmak mühim.

SACHA BOEY'DEN SÖZLEŞME AÇIKLAMASI

Öte yandan Sacha Boey ise, "Bu sezon gelişimimin altındaki tek sebep, yaptığım çalışmalar. Takım dışında da idmanlarıma devam ettim sürekli olarak. Takımın iyi sonuçlar alması, benim de parlamamı sağladı. Sözleşme konularını menajerime bırakıyorum, ben sadece futbola odaklanıyorum. Futbolda ne zaman ne olacağını bilemezsiniz. Sezon başında takımda bile değildim ama şu an iyi durumdayım. Amacım şampiyonluk yaşamak. Kamerun'un Dünya Kupası'nda ileri turlara gitmesini umuyorum. Çok büyük bir organizasyon. Ben şu an Galatasaray'a konsantreyim ama gelecekte Dünya Kupası'nda yer almayı istiyorum." dedi.

Güncellenme Tarihi : 1.12.2022 11:28

İLGİLİ HABERLER