Spor
  • 25.1.2023 11:49

Okan Buruk'un aradığı isim bulundu! Stopere 2 aday...

Erden Timur'la kritik bir transfer zirvesi yapan Okan Buruk, forvet transferinde en çok istediği oyuncuyu açıkladı. Aslan'ın hocası, "Oyun sistemimize en uygun yetenek" diyerek işaret ettiği Premier Lig devinin yeni transferinin mutlaka alınması gerektiğini ifade etti. Ara transfer döneminde stoper hattına da mutlaka transfer yapmak isteyen Sarı-Kırmızılılar, iki genç oyuncu üzerinde yoğunlaştı.

Süper Lig'de 9 maçlık galibiyet serisi yakalayan ve en yakın takipçisi Fenerbahçe 'nin 4 puan önünde liderlik koltuğunda oturan Galatasaray , şampiyonluk yolunda fire vermeden devam ederken bir yandan da transfer çalışmalarını sürdürüyor. Transferde gaza basan Galatasaray’ın forvette önceliği, Okan Buruk'un “Tam aradığım yetenek” dediği isim Premier Lig devinin yeni transferi... İşte Galatasaray'da yaşanan son dakika gelişmeleri...Stoperde ise öne çıkan adaylar dikkat çekiyor. Sarı-Kırmızılılar, iki genç oyuncu üzerinde yoğunlaştı.

VARSA YOKSA FOFANA

Haris Seferovic'le yolları ayırıp kadrosunu bir forvetle takviye etmeye hazırlanan Galatasaray'da, kritik bir transfer zirvesi gerçekleşti. Erden Timur'la Okan Buruk, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bir araya gelerek seçenekleri değerlendirdi. Aslan'ın hocası bu görüşmede özellikle bir isim üzerinde durdu. Bir süredir transfer gündeminde yer alan David Datro Fofana için, "Oyun sistemimize en uygun yetenek" diyen Buruk, 20 yaşındaki Fildişi Sahilli forvetin kiralık ya da değil mutlaka Sarı-Kırmızılı formayı giymesi gerektiğini dile getirdi.

Fofana transferi için Drogba'yı devreye sokan Galatasaray Yönetimi, Chelsea ile temasları sıklaştırma kararı aldı.

TÜM DETAYLARA BAKIYORLAR

Bonservisi Chelsea'de bulunan genç golcünün tecrübe kazanması amacıyla kiralık verilmesi planlanıyor. Galatasaray da talipler arasında. Ancak İngiliz kulübünün, Süper Lig'e çok sıcak bakmadığı biliniyor. Sarı-Kırmızılılar geçtiğimiz günlerde iki kulübün de efsanelerinden olan Didier Drogba'yı araya sokarak işi bitirmeye çalıştı. Chelsea cephesinin tüm teklifleri değerlendirmeye aldığı, Fofana'nın hangi takımda daha fazla süre bulabileceği gibi detayların da kontrol edildiği öğrenildi.

OKAN BURUK'UN PLANI FARKLI

Galatasaray'da Icardi ve Gomis, ileri uçta formayı kimseye kolay kolay kaptırmayacak gibi görünse de Okan hocanın planı daha farklı. Fofana'nın patlayıcı gücünden yararlanmak isteyen başarılı çalıştırıcı, onu zaman zaman Mertens'in yerinde, zaman zaman da Kerem'in yerinde yani sol çizgide kanat forvet olarak kullanmayı düşünüyor. Buruk'a göre Fofana'nın hızı ve top sürme kabiliyeti, Galatasaray'ın hücum gücüne seviye atlatabilir. Sarı-Kırmızılılar, Okan hocanın talebi üzerine Chelsea ile temasları sıklaştıracak.

STOPER OPERASYONU BAŞLADI

Sarı kart cezalısı Abdülkerim Bardakcı'in yokluğunda, Giresunspor deplasmanına Emin Bayram'la çıkmaya hazırlanan Galatasaray, acil stoper takviyesi peşinde. Sezon başında transfer edilen Ross'un sakatlık sonrası takıma dönmesine rağmen hazır olmaması, Danimarkalı oyuncunun kiralık verilmesi düşüncesini ortaya çıkardı. Bu bölgeye yine genç ama daha hazır bir oyuncu transfer etmeyi planlayan Galatasaray'ın gündeminde iki isim öne çıkıyor. Bunlardan biri, daha önce de transferi için görüşmeler yapılan Cenk Özkacar. 22 yaşındaki Milli savunmacı, kiralık gittiği Valencia'da şans bulamamaktan şikayetçi.

22 yaşında, 1.90 boyundaki solak stoper Cenk Özkacar, yerli adaylar arasında Okan Buruk'un en çok istediği oyuncu.

CENK ÖZKACAR'DAN OLUMLU YANIT

Hem genç stoperle hem de bonservisini elinde bulunduran Lyon'la görüşmeler yapan Sarı-Kırmızılı yönetim, bu transferi satın alma opsiyonuyla kiralama yöntemini kullanarak gerçekleştirmek istiyor. Cenk'in ilk temaslarda Galatasaray'a olumlu yanıt verdiği, Lyon cephesinin de transfere sıcak baktığı, fakat satın alma rakamlarında şimdilik ciddi bir fark olduğu ortaya çıktı. Galatasaray Yönetimi bu transferi ocak ayı bitmeden sonuçlandırmanın hesapları içinde.

OMERAGIC'TE MALİYET DÜŞÜRME ÇALIŞMASI

Listenin zirvesindeki diğer oyuncu, sezon başında da transfer gündemine gelen, ancak bonservisi cep yakan Becir Ömeragic. İsviçre'de Zürich forması giyen 21 yaşındaki stoper, bu sezon formasını kaybetmiş durumda. Hayli yüksek potansiyele sahip olan Bosna kökenli İsviçreli futbolcunun piyasa değeri 6 milyon Euro civarında gösteriliyor.

21 yaşında, 1.87 boyundaki İsviçreli stoper Ömeragic'in sözleşmesi bu sezon sonunda bitiyor.

Sarı-Kırmızılılar, tıpkı Mathias Ross transferinde olduğu gibi, Ömeragic konusunda da maliyeti mümkün olduğunca düşürerek riski minimum seviyeye indirmeyi planlıyor.

Güncellenme Tarihi : 25.1.2023 11:52

İLGİLİ HABERLER