Eğitim
  • 31.3.2006 14:38

OKUL BAHÇESİNE BIRAKILAN BOMBA PANİĞE NEDEN OLDU

ŞEYDA BURCU İKİZ
İZMİR - İzmir'in Konak İlçesi'nde C-4 patlayıcı kullanarak yapma çiçek saksısı içerisinde hazırlanan ve cep telefonu bağlantısı ile imal edildiği belirlenen bomba, fünye ile patlatılarak imha edildi. Bombalardan birisi bir ilköğretim okulu bahçesi kenarındaki çöp konteynırı yanında bulunurken, diğerinin aynı sokaktaki bir evin terasında bulunduğu bildirildi.
Olay, bugün öğle saatlerinde Cennetçeşme semti 3961/1 Sokak'taki Remzi Oğuz Arık İlköğretim Okulu'nun bahçesinin hemen dışında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 18 numaralı evin sahibi Reşat Ecevit ailesiyle birlikte dün gece saat 01.30 sıralarında hastaneden dönerken gelini Marya Ecevit, Konak'taki Varyant çıkışında bulunan Kıza Öğrenci Yurdu yakınlarında iki saksı buldu. Saksıları eve getiren Ecevit ailesi, sabah saatlerinde içerisinde çiçek dikili olan saksıları değiştirmek istedi. Bu sırada saksılardan birinin içerisinde margarin kutusunda cep telefonuna bağlı bir takım düzenekler gören aile, düzeneği çöpe attıktan sonra hemen polise haber verdi. Aldıkları ihbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri, okulun karşısındaki 18 numaralı evin terasında bir saksı içerisinde bulunan 3 kilo C-4 ve yarım kilo beton çivisinden oluşan bombayı gerekli tedbiri aldıktan sonra fünye ile patlattı. Daha sonra çöp konteynırının ayakları dibindeki siyah bantlara bağlanan cep telefonu ve elektrik kablolarını da fünye ile patlatan ekipler, bölgede inceleme başlattı.
Bombaların imha edilmesi sırasında Remzi Oğuz Arık İlköğretim Okulu boşaltılırken, bomba patlamadığı için de büyük bir şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. İzmir Emniyet Müdür Vekili Kemal Parmaksız ve olay yeri inceleme ekipleri de olay yerine gelerek incelemede bulundu.
Olayla ilgili soruşturma ve bombaların Varyant'a kimin bıraktığı araştırılırken, bomba düzenekli çiçekleri bulup evine getirdiği öne sürülen Marya Ecevit, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Diğer yandan evin sahibi Reşat Ecevit yaptığı açıklamada, gelininin içerisinde çiçek dikili olan saksıları Varyant'tan aldığını, sabah saatlerinde saksıları değiştirmek isterken içerisinde bir çeşit düzenek görerek polise haber verdiklerini ifade etti.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:41

İLGİLİ HABERLER