Eğitim
  • 29.5.2016 00:12

Okul ile aralarında uçurum var

Çin'in güney batısındaki Sichuan eyaletindeki Zhaojue kasabasında öğrenciler, 800 metre yükseklikte yer alan 72 hanelik köydeki evlerinden okullarına gidip gelmek için oldukça dik bir uçurumu inip çıkarak tehlikeli bir yolculuk yapıyor.

Öğrenciler okula gidip gelmek için tehlikeli uçurumla yüzleşiyor.


Akıl almaz görüntüler en küçüğü altı yaşında olan öğrencilerin her gün yüzleştikleri büyük tehlikeyi gözler önüne seriyor.

Öğrenciler, her gün velilerinin refakatinde uçuruma monte edilen 17 merdiveni tırmanmak ve inmek için 2 saatlerini harcıyor.

Yağmurlu ve karlı havalarda ise yolculuk tehlikeli hale geldiği için öğrenciler okulda velileri ile birlikte kalmak ve birkaç gece veya bir iki hafta orada geçirmek durumunda kalıyor.

Yetkililerden yapılan açıklamaya göre bu tehlikeli tırmanış şimdiye kadar sekiz kişinin canına mal olmuş.

Öğrenciler okula gidip gelmek için tehlikeli uçurumla yüzleşiyor.

Bu durumdan kurtulmak için köy sakinleri yerel idareden yol talebinde bulunuyor. Fakat yerel idareciler bunun milyonlarca dolara mal olacağı ve mümkün olmadığı, ancak köyü başka yere nakil edebilecekleri ve masrafları karşılayabilecekleri açıklamasında bulundu. Ancak bu durumda verimli tarlalarını bırakmak zorunda kalacak köylülerin bu teklife evet demesi ise zor.

 

Güncellenme Tarihi : 28.5.2016 18:56

İLGİLİ HABERLER