BÜLENT AYDEMİR
ANKARA - Bir grup ÖDP'linin Başbakanlık'ta gerçekleştirdiği kırmızı boyalı eylemde en çok zarar gören eylemcilere müdahale eden Başbakanlık korumaları oldu. ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell'ın Başbakanlı'ğa gelmesinden kısa bir süre önce Yargıtay binasının zemin katında bulunan tuvalet penceresinden atlayarak ellerindeki kırmızı boyalarla eylem yapan dört ÖDP'linin eyleminden en çok zarar gören Başbakanlık korumaları oldu.
Çelik Kuvvetin oluşturduğu güvenlik kordonunu Yargıtay penceresinden atlayarak aşan eylemcilere müdahale etme görevi Başbakanlık korumalarına düştü. Eylemciler ellerindeki kırmızı yağlı boya şişelerini üzerlerine ve caddeye döktü. Bu sırada kendilerine müdahale eden korumaların elbiseleri bu boyalar nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Caddeye dökülen boya,temizlik şirketi elemanlarınca tiner dökerek temizlenirken korumaların üzerindeki boyaların temizlenmesi mümkün olmadı. Koruma Müdürlüğü'ne elbiselerinin yenilenmesi için başvuran korumalara Başbakanlık bütçesinde böyle bir gider kalemi olmadığı gerekçe gösterilerek olumsuz cevap verildi.
Öte yandan, Başbakanlık yetkilileri, eylemin ardından Yargıtay yetkililerini arayarak, gerçekleşen eylem nedeniyle Yargıtay binasındaki önlemlerin artırılmasını istedi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:43