Asayiş
  • 19.3.2009 01:17

OLAYA BAK!.. CİNSEL MAĞDURİYETE 7 AY SONRA MUAYENE!..

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, zihinsel engelli 14 yaşındaki yeğeni A.A. adlı kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan D.A.A.'nın (38) yargılanmasına devam edildi.

Mahkeme tarafından İstanbul Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Dairesi'ne sevk edilen A.A.'nın cinsel istismar sonucu beden ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığının tespit edilmesi istendi.

Adli Tıp Kurumu'ndan mahkemeye gelen yazıda, A.A.'nın muayene edilmesi için 7 ay sonra olan 12.10.2009 tarihine sıra verildi.

Samsun Adli Tıp Kurumu Şubesi tarafından verilen raporda, A.A.'nın ifadelerine itibar edilemeyeceğine dair rapor verilmesi ve okulun rehberlik öğretmeninde söz konusu raporu doğrulayan ifadeler vermesi üzerine mahkeme heyeti, suç vasfında değişme olma ihtimali üzerine D.A.A.'nın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi.

Ancak, A.A.'nın Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Dairesi'ne gönderilerek olay sonrası beden ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığı ve suça karşı gelme bilinci ile eylemin ahlaki
kötülüğünü anlayıp anlamadığı ile sözüne itibar edilip edilemeyeceğinin tespit edilmesine karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:03

İLGİLİ HABERLER