Ölümüne ilişkin ilk dava!..

2 dk okuma
Ölümüne ilişkin ilk dava!..

Hızlı Özet

Ankara 13. Ağeır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davanın ilk duruşmasında Özal'ın eşi Semra Özal ile oğlu Ahmet Özal müşteki sıfatıyla yer alacak.


8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkında açılan davanın ilk duruşması başladı.



Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "sağlık sorunlarını" gerekçe gösteren Ersöz ile iddianamede "müşteki" olarak yer alan Özal'ın eşi Semra Özal ile oğlu Ahmet Özal katılmadı.



Duruşmada, Ersöz'ün avukatı Hulusi Coşkun ile Semra Özal'ın avukatları Hasan İşgüzar ve Hande Zeynep Dursun hazır bulundu.



-Duruşmanın gizli yapılması talebi



Avukat Coşkun, gizli tanıkların, ifadelerinde, Semra Özal'ın onur, kişilik ve namusuna yönelik iddialarda bulunduğunu savunarak, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun  (CMK) 182/2. maddesi gereğince duruşmanın gizli yapılması talebinde bulundu.



Gizli tanıkların, "Özal'ın eşi tarafından öldürüldüğünü ima ettiğini, Ahmet Özal'ın da bu süreçte birtakım pazarlıklar yaptığını, olayın ifşa edilmemesi için çaba gösterdiğiniöne sürdüğünü" kaydeden Coşkun, "Cumhurbaşkanlığı yapmış Turgut Özal'ın ailesinin bu şekilde tartışılmasının genel ahlakla bağdaşmayacağını düşünüyoruz. İddinamede de gizlik tanık iddialarına yer verilmemiştir. Duruşmalar gizli yapılsın" dedi.



Özal ailesinin avukatı Hasan İşgüzar da gizlik tanık iddialarının basında yer aldığını belirterek, "Her şey tartışılsın, takdir mahkemenindir" dedi.



Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır, mevcut dosyada duruşmanın gizli yapılmasını gerektiren şartların bulunmadığını ifade ederek, duruşmaların gizli yapılması talebinin reddini istedi.



Mahkeme, duruşmanın gizli yapılması talebini reddederek, duruşmaya devam etti.



-Beraat talebi



Genelkurmay Başkanlığından gelen yazıda Türkiye Ulusal Stratejiler ve Hareket Dairesinin (TUSHAD) olmadığının, beyaz ve siyah kuvvetlerin bulunmadığının belli olduğunu savunan Avukat Hulusi Coşkun, müvekkilinin, Özal'ın öldüğü tarihte Şırnak'ta görevli olduğunu ve Ankara'ya hiç gelmediğini söyledi.



Toplanan delillere göre mahkumiyet dışında bir kararın verilebileceğine işaret eden Coşkun, "Yargılamanın bu çerçevede daha fazla uzamaması kapsamında müvekkilim hakkında beraat kararı verilerek sonuçlandırılmasını istiyoruz. İddianamenin, müvekkille ilgisi bulunmaması nedeniyle okunacaksa da atlanarak okunmasını talep ediyoruz" dedi.



Coşkun, müvekkilince hazırlanan savunmayı mahkemeye sundu.



Duruşmada, gizli tanıkların ifadesi okunuyor



Ersöz, iddaanamede, 765 sayılı TCK'nın "Cumhurbaşkanına suikasta" ilişkin 156. maddesi ile suçlandı. Maddede, "Reisicumhur hakkında suikastta bulunanlarla, buna teşebbüs edenler fiilleri teşebbüsü tam derecesinde ise ağırlaştırılmış müebbet ağır hapis cezasıyla, nakıs ise müebbet ağır hapis ile cezalandırılır" deniliyor.



Levent Ersöz, Ergenekon Davası'nda da 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.



DURUŞMA ERTELENDİ



Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin yargılanan "Ergenekon" davası sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün beraat ettirilmesi talebini reddederek, duruşmayı 9 Aralık saat 09.00'a erteledi.


Bu haber 763 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kara Haydar'ın altınları bakın nerede bulundu
Asayiş

Kara Haydar'ın altınları bakın nerede bulundu

Tançalan'ın 2020'den itibaren 74 bin ticari kar gösterdiği ancak eşi Çağla Öz ile hesaplarındaki para trafiğinin 222 milyon TL'yi aştığı ortaya çıktı. Kara Haydar'ın MASAK raporunda adı geçen kayınvalidesi gözaltına alınırken gelin Çağla Öz'ün arandığı açıklandı. Öte yandan 45 milyon değerinde olduğu iddia edilen altınlar ise odunlukta bulundu… İşte şok detaylar!

Habervitrini10447 Görüntüleme
Kaşif Kozinoğlu'nun Feth-i kabir işlemi tamamlandı: Kemik ve toprak örnekleri alındı
Asayiş

Kaşif Kozinoğlu'nun Feth-i kabir işlemi tamamlandı: Kemik ve toprak örnekleri alındı

İnceleme sürecinin ardından Adli Tıp Kurumu 1'inci İhtisas Kurulu tarafından, Kozinoğlu'nun kesin ölüm nedeni ve olayda üçüncü kişi müdahalesinin bulunup bulunmadığına ilişkin nihayi mütalaanın hazırlanması planlanıyor.

Habervitrini13562 Görüntüleme
Güllü'nün oğlundan kardeşi Tuğyan'a sert sözler: Kardeşliğimiz söz konusu değil
Asayiş

Güllü'nün oğlundan kardeşi Tuğyan'a sert sözler: Kardeşliğimiz söz konusu değil

Güllü'nün oğlu Tuğberk Yağız Gülter, annesinin ölümüyle ilgili görülecek davanın ilk duruşması öncesinde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. "Tuğyan ile herhangi bir kardeşliğimiz söz konusu değil" diyen Tuğberk, "Tek isteğim gerçeğin ortaya çıkması" ifadelerini kullandı.

Habervitrini14293 Görüntüleme
Otomobiliyle ters yöne giren kadın polislere saldırdı
Asayiş
#Bursa#Ters Yön#Polise Saldırı

Otomobiliyle ters yöne giren kadın polislere saldırdı

Bursa’da, kullandığı otomobiliyle ters yöne giren Büşra A., kendisini durduran ve işlem yapmak isteyen polis ekiplerine saldırdı.

Habervitrini13285 Görüntüleme