Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'e yönelik suikast planı yaptıkları iddiasıyla aralarında 9 deniz teğmenin de tutuklu olduğu 19 şüpheli hakkındaki soruşturma tamamlandı. Biri albay, 18'i teğmen olan şüphelilerden 4'ü hakkında ayrıca 'uyuşturucu bulundurmak'tan işlem yapıldı. Oramilar Yiğit'in, suikastin planlandığı Ataç'ın Deniz Kuvvetleri Komutanı olduğu dönemde Donanma Komutanı olduğu vurgulandı. Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pehlivan'ın hazırladığı iddianame, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. 5. Ergenekon iddianamesi olarak da nitelendirilen dosyanın, Poyrazköy mühimmatları soruşturmasını içeren 4. Ergenekon iddianamesiyle birleştirileceği belirtildi. İddianamede şüpheliler hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak", "Patlayıcı madde ve mermi bulundurmak", "Kişiye özel verileri hukuka aykırı bir şekilde kaydetmek" ve 'Uyuşturucu bulundurmak' suçlarından 7 yıl 6 ay ile 23 yıl arasında değişen hapis cezaları istendi.
ON ŞÜPHELİ TUTUKLANMIŞTI
Oramirallere suikast soruşturması kapsamında deniz teğmenler Faruk Akın ve Sinan Efe Noyan'ın beraber kullandıkları Kocaeli'ndeki evde yapılan aramada, mermilerin bulunduğu poşette saklı kağıtta "Alb. Tayfun Duman'dan gelecek fizibiliteye göre Uğur ve Metin Paşa'ya yapılacak operasyonun detay ve tarihlerini Levent Bektaş, Orhan Y. Albay üzerinden iletilecek" şeklinde not bulunmuştu. Aynı evde buzdolabına saklanmış 500 gram maddenin, Petin, Nitrogliserin, Nitroselüloz içeren yüksek güçlü patlayıcılardan olduğu, el yapımı bombalarda ana patlayıcı olarak kullanıldığı belirtildi. Emekli Albay Levent Bektaş ile muvazzaf olan Kurmay Albay Tayfun Duman'ın organize ettiği öne sürülen suikast planıyla ilgili 21 Temmuz'da gözaltında alınan teğmenler Sinan Efe Noyan, Alperen Erdoğan ve Faruk Akın tutuklandı. 5 Aralık'a kadar geçen sürede de deniz teğmenler Yakup Aksoy ve Burak Düzalan Teğmen Tarık Ayabakan, Teğmen Ülkü Öztürk, Teğmen Ali Seyhur Güçlü, Sezgin Demirel ve Deniz Yarbay Ali Tatar tutuklandı. İtirazla tahliye edilen Yarbay Ali Tatar daha sonra intihar etti.
ORAMİRALLERE SUİKAST İDDİANAMESİ TAMAM

Hızlı Özet
“Ergenekon'un 5'inci iddianamesinde oramirallere yönelik suikast planı yaptıkları iddia edilen 19 askerin 7-23 yıl arasında hapis cezalarına çarptırılması isteniyor”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Adnan Menderes'in idamının üzerinden 65 yıl geçti
Türk demokrasisi için unutulmayacak bir kara leke olarak tarih sayfalarına kazınan merhum Başbakan Adnan Menderes'in 17 Eylül 1961'de idam edilmesinin üzerinden 65 yıl geçti. | Anadolu Ajansı
Motosiklet sayısının otomobil sayısını geçtiği il sayısı 7 oldu
Türkiye'de trafiğe kayıtlı motosiklet sayısı, ağustos ayı itibarıyla, 7 milyon 608 bin 433'e ulaşırken, motosiklet sayısının otomobil sayısından fazla olduğu il 7 olarak kayıtlara geçti. | Anadolu Ajansı

Büşra'nın kardeşleri isim verdi, ekipler gözaltına aldı
Divriği ilçesine bağlı Göndüren köyü İncedere Yaylası'nda hayvancılıkla uğraşan anne Elif Balıkçı (27), 10 Eylül’de saat 22.00 sıralarında 11 aylık bebeği Büşra’nın kaybolduğunu belirterek ihbarda bulundu. İhbar üzerine bölgede geniş çaplı arama çalışması başlatılırken, Divriği Cumhuriyet Başsavcılığı da adli soruşturma açtı.

Erdoğan ve Trump New York'ta yüz yüze görüşecek
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın New York'ta görüşeceğini belirtti.