Asayiş
  • 26.1.2013 23:38

Ördek avı kabusa döndü!..

Edinilen bilgiye göre, İstanbul’dan 5 arkadaş, Tekirdağ’ın Muratlı ilçesi Hayrabolu Hanoğlu köyü göletine ördek avlamaya geldi. Köyden bir kişiyi de yanlarına alan 5 kişi bindikleri kayıkla gölete açıldı. Akşam saatlerinde kayık göletin ortasında su almaya başladı. Engin Yiğit, Hüseyin Aslantaş ve Volkan Yörük yüzerek göletin kenarına çıkarak köylülerden yardım istedi. Hüseyin Aslantaş ve Volkan Yörük ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Olay yerine gelen Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube dalgıçları gölette kaybolan Murat Şentaş, Süleyman Yiğit ve Uğur Osman Ulutürk’ü arama çalışması başlattı. Aramalara Afet Koordinasyon İl Müdürlüğü ekipleri de destek verirken, Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Olay yerine gelen Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, arama çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Yüzerek kurtulan Engin Yiğit, yaşadıklarını anlatarak, “Avlanmak için açılmıştık. Kayık aniden su almaya başladı. Bizde yüzerek kıyıya çıktık. 3 arkadaş çıkmayı başardık. Diğerlerini ise ekipler arıyor” dedi.
Kayıp 3 kişinin ‘İmdat’ diye yardım istediğini kaydeden bir köylü ise, “Akşam saatlerinde bindikleri kayık batmış. 3 kişi kurtulmuş. 3 kişi ise kayıp. Kayıplarım imdat diye bağırmasını duyduk ekiplerin arama çalışması devam ediyor. Dalgıçlar arıyor. Bizde merakla bekliyoruz” dedi.
Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

ALABORA OLAN KAYIK BULUNDU

Tekirdağ'ın Muratlı İlçesi'ndeki Hanoğlu göletine ördek avlamaya giden 6 arkadaşın içinde olduğu kayık, su alınca alabora oldu. 3 kişi yüzerek kıyıya çıkarken, gözden kaybolan 3 kişiyi arama çalışması sürüyor.

Olay, saat 18.00 sıralarında Tekirdağ’ın Muratlı ilçesi'ne bağlı Hanoğlu Köyü göletinde meydana geldi. İstanbul’dan ördek avlamak için gölete giden 6 arkadaş, küçük bir kayıkla gölete açıldı. Bir süre sonra su alan kayık alabora oldu. Hüseyin Aslantaş, Volkan Yörük ve Engin Yiğit yüzerek kıyıya çıkarken, Murat Şentaş, Süleyman Yiğit ve Osman Ulutürk ise karanlıkta gözden kayboldu. Yüzerek kıyıya çıkan 3 arkadaş, yakındaki Hanoğlu Köyü'ne gidip yardım istedi. Köylülerin haber vermesiyle olay yerine Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü dalgıçları geldi. Yapılan arama çalışmalarında, alabora olan kayık bulundu. Hava sıcaklığının sıfırın altında 1 derece olduğu Muratlı'da, soğuktan üşüyen ve kendilerini iyi hissetmediklerini söyleyen Hüseyin Aslantaş ve Volkan Yörük ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yüzerek kurtulmayı başardıklarını anlatan Engin Yiğit, "Avlanmak için açılmıştık. Kayık aniden su almaya başladı. Bizde yüzerek kıyıya çıktık. 3 arkadaş çıkmayı başardık. Diğerlerini ise ekipler arıyor” dedi.

Olay yerine giden Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, arama çalışmaları hakkında ekiplerden bildi aldı. Ekiplerin kayıp avcıları arama çalışmaları devam ediyor.

KAYIP 3 KİŞİDEN BİRİSİNİN CESEDİNE ULAŞILDI

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesi Hanoğlu köyü göletinde kaybolan 3 kişiden 45 yaşındaki Süleyman Yiğit’in cesedine ulaşıldı.
İstanbul’dan Tekirdağ’ın Muratlı ilçesi Hanoğlu köyü göletine ördek avlamaya gelen 6 kişinin bulunduğu kayık su alarak battı. Volkan Yörük, Hüseyin Aslantaş ve Engin Yiğit kendi imkanları ile göletten çıktı.
Gölette kayıp Murat Şentaş, Süleyman Yiğit ve Uğur Osman Ulutürk isimli 3 kişiyi arama çalışması sabahın ilk ışıklarında başlatıldı. 45 yaşındaki Süleyman Yiğit’in cesedi göl kenarında sazlıkların arasında bulundu. Deniz polisi tarafından sazlıklardan çıkartılan Yiğit’in cesedi otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Diğer 2 kişiyi arama çalışmaları gölet içinde ve çevresinde devam ediyor.

 

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 12:04

İLGİLİ HABERLER