Sağlık
  • 29.3.2012 00:43

Organ bağışladı, borçlu çıktı!..

22 Aralık 2008 tarihinde Alper Kayık'ın geçirdiği trafik kazasını anlatan Alper Kayık'ın yeğeni Ali Kayık, ağır yaralanarak 112 Acil Yardım ekibince Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığını ifade etti.
Yeğen Kayık, 3 günlük yoğun bakımın ardından Alper Kayık'ın beyin ölümünün gerçekleştiğini ve baba Ali ile anne Bahriye Kayık'ın başvurusu üzerine organlarının bağışlandığını, bunun üzerine gencin karaciğerinin İzmir'deki bir hastaya, bir böbreğinin Kayseri'deki hastaya, kornealarının da İstanbul'daki hastalara nakledildiğini belirtti.
Ailenin çocuklarını toprağa gömdükten bir süre sonra hastaneden çağrıldığını öne süren yeğen Ali Kayık, ''Hastaneye gittiklerinde kendilerine 12 bin 500 lira masraf çıkartmışlar. Ödemedikleri takdirde haciz işlemi başlatılacağını söylemişler. Aile de bir yakınlarının aracılığıyla konuyu valiliğe iletmiş ve fakirlik kağıdı çıkararak hacizden kurtulmuşlar'' diye konuştu.
İl Sağlık Müdürlüğünden Yalanlama Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ise, 2009'da kazada hayatını kaybeden bir gencin organlarının bağışlanması operasyonuyla ilgili olarak, kendilerine 12 bin 500 lira fatura çıkarıldığını iddia eden aileyle ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

TRT haber

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:14

İLGİLİ HABERLER