Gündem
  • 22.5.2004 00:15

ORGENERAL TOLON: ''LAİKLİĞİ KORUMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR''

İZMİR - Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon, ''Atatürk Cumhuriyeti'ni ve onu yücelten, çağdaş kılan, laikliği başta eğitim olmak üzere her alanda korumak ve yaşatmak boynumuzun borcudur'' dedi.
     19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, ''Cumhuriyet Gençliğinin Atatürk'ü Anma Şöleni''nde konuşan Tolon, gençlere seslenerek, ''Sizleri bu hedeflere ulaştıracak bir tek yol vardır. O da Atatürk'ün çizdiği yoldur. Bu yol, aydınlığın ve çağdaşlığın yoludur. Bu nedenle Atatürk Cumhuriyeti'nin ve onu yücelten, çağdaş kılan, laikliği başta, eğitim olmak üzere, her alanda korumak ve yaşatmak boynumuzun borcudur'' dedi.
     Tolon, Türkiye Cumhuriyeti'ni Türk gençliğine emanet eden Ulu Önder Atatürk'ün, ''bu görev ve sorumluluğu belirli bir yaştan sonrakilerin omuzlardan kaldırdığı'' şeklindeki düşüncenin yanlış olduğunu belirterek, ''Bu ülkeye, millete ve insanlığa Atatürkçülük yolunda hizmetin ne zamanı, ne yaşı, ne de çağı vardır. Bu şerefli görev gerçek yurtseverler için son nefese kadar sürmesi gereken yurttaşlık sorumluğudur. Türk gençliği ve Türk Silahlı Kuvvetleri, Cumhuriyet'e ve Atatürk devrimlerine içten ve dıştan gelecek her türlü ihanetle mücadele edecek, yüce Atatürk'ün bize emanet ettiği ve (En büyük eserimdir) dediği Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet canı pahasına koruyup, kollayacaktır'' diye konuşu.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:15

İLGİLİ HABERLER