ORTADA EV VAR YANDAN GEÇ!

2 dk okuma
ORTADA EV VAR YANDAN GEÇ!

Hızlı Özet

Yapımı devam eden duble yol inşaatının ortasında kalan ev, görenleri şaşkına çeviriyor...

Ankara’nın Bala ilçesi ile Kırşehir arasında yapımı devam eden duble yol inşaatının ortasında kalan ve araçları, yanından dolaşmak zorunda bırakan ev, görenleri şaşkına çeviriyor.



Bala-Kaman-Kırşehir duble yolunun Büyük Boyalık mevkisinde kamulaştırma bedeli nedeniyle davalık olan ve bu nedenle yıkılamayan ev, güzergahta seyreden araçların sürücülerine zor anlar yaşatıyor.



Şehirler arası otobüs firmalarının da kullandığı yolda ilerleyen sürücüler, bir anda karşılarına çıkan eve anlam veremiyor.



Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, eve yaklaşırken yerleştirdiği bir çok uyarı levhasıyla evin etrafındaki stabilize yola girmek zorunda kalan sürücüler, duble yollarda ilerlerken, bir anda hızlarını 30 kilometreye kadar

düşürüyor.



Evin sahibi Şaban Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yolun ortasında kalan, kendisine ait 7 dönüm arazi ve bu arazinin üzerinde bulunan 3 ev için Karayolları 4. Bölge Müdürlüğünün 80 bin lira kamulaştırma bedeli kararı

aldığını, ancak kendisinin bu bedele itiraz ederek bilirkişi talep ettiğini söyledi.



Bilirkişinin de söz konusu taşınmazlara 170 bin lira değer biçtiğini anlatan Yıldırım, Karayolları 4. Bölge Müdürlüğünün, bu rakamı fazla bulduğunu ve davayı Danıştay’a taşıdığını ifade etti.



Yıldırım, yolun ortasında kalan evi yüzünden yaşanan sıkıntılardan kendisinin de mutlu olmadığını belirterek, şunları kaydetti:



"İnsanlar zannediyor ki, ben keyfi yere itiraz ediyorum, yolun yapılmasına engel oluyorum. Yok böyle bir şey... Ben sadece bir an evvel paramı hakkıyla almak istiyorum. Neden 170 bin lira edecek taşınmazlarımı 80 bin liraya vereyim ki? Davanın bir an önce sonuçlanmasını ben de istiyorum. Hem yol bir düzene girer hem de ben başımı sokacak bir eve taşınabilirim. Böyle sürüncemede kalmak, beni de zor duruma sokuyor. Evin içinde korkuyla oturuyorum. Şimdi yine yaz aylarındayız. Kış geldiğinde dava sonuçlansa ve ’evini yıkacağız’ deseler, o zaman ne yapacağım? Bilmiyorum..."



Konu ile ilgili Karayolları Kamulaştırma Birimi yetkilileri de yolun inşaatının devam ettiğini söyledi.



Konunun, mahkemeye intikal ettiğini ve mahkeme sonuçlanana kadar yapılacak bir şey olmadığını belirten yetkililer, Şaban Yıldırım’ın itirazından vazgeçmesi ve verilen kamulaştırma bedelini kabul etmesi halinde evin yıkılarak yolun ortasından kaldırılacağını ifade etti.

Bu haber 9607 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Çeyrek asırlık destana anlamlı hediye… İşte AK Parti'nin Erdoğan şarkısı
Gündem

Çeyrek asırlık destana anlamlı hediye… İşte AK Parti'nin Erdoğan şarkısı

AK Parti'nin Sakarya'da düzenlenen 33. İstişare ve Değerlendirme Kampı'nda, partinin çeyrek asırlık siyasi geçmişine adanan bir eser Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a takdim edildi. 'Büyük Başkan Erdoğan' isimli parça, partinin 25. yıl kutlamaları için özel olarak hazırlandı.

Habervitrini10847 Görüntüleme
Erdoğan: Başörtüsü ideoloji değildir
Gündem

Erdoğan: Başörtüsü ideoloji değildir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti 33. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nda konuşuyor. Türkiye'nin başörtüsü meselesini geride bıraktığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başörtüsü anormal değildir, marjinal değildir, radikal değildir, ekstrem değildir, belli bir tarikatın, belli bir cemaatin veya ideolojinin sembolü hiç değildir." dedi.

Habervitrini9749 Görüntüleme
Ev almak için biriktirdiği 1 kilo altını çöpe attı!
Gündem

Ev almak için biriktirdiği 1 kilo altını çöpe attı!

Bursa'da Sedair Kurnaz isimli vatandaşın ev almak için yıllardır biriktirdiği yaklaşık 1 kilogram altın eşi tarafından yanlışlıkla çöpe atıldı. Mahalledeki çöp konteynerlerini tek tek karıştıran Kurnaz, altınları bulan ya da görenlerin kendisine haber vermesini istiyor.

Habervitrini11370 Görüntüleme
Numan Kurtulmuş'tan Terörsüz Türkiye açıklaması: İşin çoğunluğu bitti
Gündem

Numan Kurtulmuş'tan Terörsüz Türkiye açıklaması: İşin çoğunluğu bitti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili "Bana göre işin çoğunluğu bitmiştir. Yakın zamanda artık terör, Türkiye'nin tamamıyla gündeminden kalkacaktır." dedi.

Habervitrini11769 Görüntüleme