Gündem
  • 1.12.2023 15:47

Ortadoğu alev alev.. İsrail Yemen'i vurdu

İsrail Yemen'deki askeri tesisi vurdu

Suudi el-Hadas televizyonunun haberine göre İsrail, Yemen'in Sana kentinde İran destekli Husi milislerine ait bir askeri tesisi vurdu. Suudi medyası patlamanın hava saldırısından kaynaklandığını bildirirken üst düzey bir Husi yetkilisi, patlamanın eski mühimmatların patlamasından kaynaklandığını iddia etti.


Gazze Sağlık Bakanlığı duyurdu: 32 Filistinli hayatını kaybetti

Gazze Sağlık Bakanlığı, ateşkesin sona ermesinin ardından İsrail'in saldırılarında 32 Filistinlinin öldürüldüğünü, çoğunluğu çocuk ve kadın onlarca kişinin yaralandığını duyurdu.

Hamas: Tüm sorumluluk İsrail'e ait

Hamas ateşkesin sona ermesi sonrası "Savaşın yeniden başlaması ve saldırılan tüm sorumluluğu rehinelerin bırakılması konusundaki tüm teklifleri reddeden İsrail'e aittir." açıklamasında bulundu.

Hamas Siyasi Büro üyesi Usame Hamdan ise Katar merkezli El Cezire televizyonuna konuştu.

İsrail-Filistin çatışmasının çözümüne değinen Hamdan, "Ateşkes yapmak çözüm değil. Asıl çözüm, bu işgale son verecek mekanizmaların bulunmasıdır. Tüm arabulucularla görüşmeler gerçekleştirmek için zaman harcadık. Mısır ve Katar'ın saldırganlığı sona erdirecek bir formül bulma çabalarına teşekkür etmemiz gerekiyor. Ancak saldırganlık her şeyi durdurdu" ifadelerini kullandı.

Katar Dışişleri Bakanlığı: "İnsani aranın uzatılmasına yönelik görüşmeler sürüyor"

Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail ve Filistin arasında insani aranın uzatılması için görüşmelerin sürdüğü duyuruldu.

Açıklamada, "Katar, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısının, insani aranın sona ermesinin ardından yeniden başlamasından derin üzüntü duyduğunu ifade ediyor" denildi.

İki taraf arasındaki müzakerelerin, insani ara durumuna yeniden dönülmesi amacıyla devam ettiği vurgulandı. Katar'ın arabulucu ortaklarıyla birlikte insani aranın uzatılması çabalarını sürdürmeye kararlı olduğu, sükunete dönmek için gereken her şeyi yapacağı kaydedildi.
 

Güncellenme Tarihi : 1.12.2023 15:54

İLGİLİ HABERLER