Dünya
  • 13.4.2004 00:06

ORTAYA ÇIKAN BELGEYLE SIKIŞAN BUSH, HAKKINDAKİ İDDİALARI YANITLAYACAK

WASHINGTON - ABD Başkanı George W. Bush, 11 Eylül öncesinde El Kaide tehdidine ilişkin uyarıldığı iddialarını reddederek, bugün bu konuda ayrıntılı bir basın toplantısı düzenleme sözü verdi.


     Bush'un başı, 2001 yılında, 11 Eylül saldırılarından yaklaşık bir ay önce Beyaz Saray'da kendisine verilen bir brifingde, El Kaide'nin ABD içinde bir saldırı hazırlığında olduğu yönünde uyarıları içeren belge yüzünden iyice sıkıştı.


     Bush, bugün Beyaz Saray'da Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile basının önüne çıktığında da, 11 Eylül belgesiyle ilgili sorularla sıkıştırıldı. ABD Başkanı, söz konusu belgede, saldırılara ilişkin kendisini uyaran hiçbir unsur olmadığında ısrar etti ancak yarın yerel saatle akşam üzeri bir basın toplantısıyla, bu konudaki soruları yanıtlama sözü verdi.
     Bush, belgenin kendisine, FBI'ın saldırıları önleme çabasının altını çizdiği için rahatlık verdiğini söyledi ve ''Eminim FBI bir şey bulsaydı, bana geri dönerdi'' diye konuştu ve istihbarat kurumlarını iyileştirmenin önemli olduğunu belirterek, üzerindeki yükü bu kurumlara atmaya çalıştı.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:00

İLGİLİ HABERLER