Ekonomi
  • 23.2.2010 11:41

OTO GALERİLERİNİN TAŞINMASI İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

TAHİR SARIKAYA-ANKARA

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve Ankara Valisi'ni bu konuda göreve davet ediyorum. Yoksa bizzat İçişleri Bakanı olarak farklı işlem yapacağım" demesinin üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar çalışmaların tamamlanması için düğmeye bastı.

İHA muhabirinin edindiği bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediye binasında oto galerileri için ortak bir toplantı yapıldı. Toplantıya Bakan Atalay, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Vali Kemal Önal, bürokratlar ve oto galericilerin temsilcileri katıldı. Yerel seçimlerden önce 'Türkiye'de çoğu vilayetin oto galerileri için bir alan yaptığını, Ankara'nın da içinde bulunduğu bazı illerin buna uymadığını' söyleyen Bakan Atalay'ın "Oto galerileri için büyük bir alana toplamak istiyoruz" demesi üzerine Başkan Gökçek, TOKİ Başkanı Bayraktar ve Bakan Atalay'a bazı yerleri açıkladı.

Esenboğa havaalanı yolu üzerinde bulunan Ülker fabrikasının karşısındaki büyük bir alana 2. el binek araçların buraya taşınması kararı çıktı. Bakan Atalay, TOKİ Başkanı Bayraktar ve Gökçek'e buranın yapılması için ortaklaşa çalışma yapılmasını istedi.

TOKİ ile Büyükşehir Belediyesi 2010 Mayıs ayında çalışmalara başlayarak 2011 Temmuz ayında yapılacak genel seçimler öncesi tamamlayacak. Ankara'da bulunan bütün 2. el binek oto galerilerinin tamamı yapılacak bölgeye taşınacak. Bununla birlikte oto galerilerinin taşınmasıyla birlikte Aydınlıkevler Caddesi'nde yeni bir düzenleme yapılacak. Oto galericileri ise yapılacak alandan dolayı memnun kaldıkları öğrenildi.

Toplantıda, Gölbaşında oluşturulacak merkezde 100 araçlık TIR parkı, 10 bin araçlık ikinci el oto satış merkezi, 100 bin metrekare serbest bölge, 50 bin metrekare müzayede alanı ile yol üzerine yapılacak Mevlana Kapıda lokantalar, banka şubeleri, noter, vergi dairesi ve bir otel projelendirilmesinin öngörüldüğü kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 10:14

İLGİLİ HABERLER