
OTOBÜSTEN YARALI OLARAK KURTULAN KAZAZEDELER, DEHŞET DOLU ANLARI ANLATTI
NURHAN İÇMEZ - DERYA YETİM - İSMAİL AVŞAR
TOKAT (İHA) - Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde Kelkit Çayı'na devrilerek suya gömülen otobüsten yaralı olarak kurtulan yolcular, dehşet dolu dakikaları anlattı.
Yaralılardan Erhan Biçer (30), kaza anında ön camdan ilk kendisinin çıktığını ve yüzerek Kelkit Çayı'nın karşısına geçtiğini söyledi. Bir süre yürüyerek köprüye ulaştığını belirten Biçer, "Köprüden ana yola çıkarak bir araç durdurmak istedim. Ama o anda geçen 2 otobüs durmadı. Yardım bulabilmek için yaklaşık 4 kilometre yol yürüyerek bir köye ulaştım. Önüme çıkan ilk evin kapsını çalarak yardım istedim. Otobüste 40 kişi olduğumuzu ve acil yardım gerektiğini söyledim. Köyden kaza yerine döndüğümde kurtarma çalışmaları başlamıştı" dedi.
Diğer bir yaralı Veysel Sango da, Ağrı/Patnos'ta bulunan ailesinin yanına gittiğini ifade ederek, "Ne olduğunu anlayamadık. Bir anda sulara gömüldük. Canımızı zor kurtardık" diye konuştu.
Kazada 2 ağabeyi ve 1 amcasını kaybeden Ergin Demirtaş (13), olayın şokunu yaşıyor. Demirtaş, kaza sırasında otobüsün sulara gömüldüğünde bir bayanın, elini tutarak kendisini kurtardığını söyledi.
Diğer bir kazazede Nihat Çelik ise şans eseri kurtulduklarını kaydetti.
Öte yandan, kazayı haber alarak Reşadiye Devlet Hastanesi'ne gelen ölenlerin yakınları, hastanede sinir krizleri geçirdi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:51