Asayiş
  • 4.5.2013 14:47

Otomobilden 1 milyon 250 bin TL’lik vurgun

Paranın 300 bin TL’sini kumarda kaybeden hırsız, kaybını kurtarmak için Ankara’dan 3 kumarbaz getirtti. Polisin takibi ile yakalanan hırsız ve 4 zanlı adliyeye sevk edildi.
İddiaya göre, İ.M. isimli zanlı, 10 Nisan tarihinde Arnavutköy’de park halinde duran otomobilin içinden 1 milyon 250 bin TL alarak kayıplara karıştı. Çaldığı paranın 300 bin TL’lik kısmını kumarda kaybeden İ.M., kaybını geri kazanmak için ilginç bir yönteme başvurdu. Ankara’da ücret karşılığında 3 kumarbaz getirten İ.M.’nin çaldığı parayı kurtarmaya çalıştığı öğrenildi.
İlginç hırsızlık olayı, paranın sahibi emlakçı M.A.,’nın polise başvurmasıyla ortaya çıktı. İ.M.’nin izini süren polis, otomobilin park halinde bulduğu yerdeki güvenlik kameralarını inceledi. Aracın izini Başakşehir’e kadar süren polis, iki ilçedeki güvenlik kamera görüntülerini de karşılaştırdı. İ.M.’nin kullandığı otomobilin bir araç kiralama şirketinden çalıntığı olduğu bilgisine ulaşan ekipler, teknik takip sonucu zanlının kimlik bilgilerine ulaştı. İ.M., Başakşehir’deki PTT şubesinden para çekerken gözaltına alındı. İ.M.’nin ifadesi doğrultusunda 4 kişiyi daha gözaltına aldı.

ARAÇ TAKİBİ GÜVENLİK KAMERASINDA
Soygunun gerçekleşmesinden sonra şüphelinin aracının geçtiği güzergah güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. 4 Nisan tarihinde 14. 00 sıralarında Arnavutköy’de görünen araç, aynı gün içinde Başakşehir’deki güvenlik kameraları tarafından görüntüsü kaydediliyor.
Arnavutköy’de park halinde duran aracın içinden çalınan paranın rekor soygun olduğu öğrenildi. 1 milyon 250 bin TL’lik soygundan önce İstanbul’da bir otomobilden 500 bin TL’lik soygun gerçekleştiği belirtildi.
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:40

İLGİLİ HABERLER