Gündem
  • 31.8.2022 15:33

Otoyolda dolu şoku!.. Trafik durdu

Peş peşe uyarılar! Bandırma-Bursa Otoyolu'nda dolu şoku

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından yağışlar etkili oluyor. Bandırma-Bursa Otoyolu'nda trafik akışı, dolu yağışı nedeniyle durma noktasına geldi.

Peş peşe uyarılar Bandırma-Bursa Otoyolunda dolu şoku

Bandırma-Bursa Karayolu'nda araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Ani bastıran yağmur ve dolu yağışı trafik akışını olumsuz etkilerken, araçlar yolda ilerlemekte güçlük çekti.

YERLER BEYAZLADI

Vatandaşların kamera ile görüntülediği o anlarda yerlerin dolu yağışı sebebiyle beyazladığı görüldü.

TEKİRDAĞ'DA DA DOLU YAĞIŞI

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde de aniden bastıran dolu yağışı yerini sağanak yağışa bıraktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarından sonra Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde dolu yağışı etkili oldu. Yaklaşık 5 dakika süren dolu yağışı, yerine sağanak yağışa bıraktı. Yağmura hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar duvar diplerinde ve tentenin altında yağmurun geçmesini beklerken, kimi vatandaşlar da kaçacak yer aradı. Şiddetli yağış sebebiyle trafikteki sürücülerde ilerlemekte güçlük çekti.

ORHAN ŞEN: 3 GÜN SÜRECEK

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen canlı yayında uyarılarda bulundu.

İşte Şen'in açıklamaları şöyle:

"Bu mevsimdeki yağışlarda her zaman tehlike olabilir. AFAD'ın yapmış olduğu uyarı gayet yerinde. Yazın sonuna doğru geldik. Yaz daha bitmiyor, Eylül ayını yaz olarak yaşayacak İstanbul dahil olmak üzere Türkiye'nin büyük bir bölümü. Ama yağışlar da sıklaşmaya başladı. Marmara Bölgesi'nde bu sabah da yağmur vardı. Nerelerde vardı; Çanakkale, Kırklareli'de, Tekirdağ'da yağmur vardı. İstanbul'un da kuzey ilçelerinde saat 9 civarlarında bir yağmur yağdı ama çok kuvvetli değildi. Yağmur akşam saatlerinde, yani saat 18.00'den sonra İstanbul'da kuvvetli olacak. Bu su baskınları yapabilir. İş çıkışı olduğu için trafik de sıkışıklık olabilir. Onun için bir an önce eve gitmekte de fayda var. Bunun dışında nerede olabilir su baskınları, Manisa'dan tutun, Kütahya, Eskişehir, Bilecik, Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Bolu'ya kadar olan kısımda olabilir. İstanbul'da yerel olarak su basma tehlikesi mümkün bu akşam. Gece yarısına kadar devam eder bu. Yağışlar 3 gün İstanbul'da, Marmara Bölgesi'nde devam edecek."

METEOROLOJİ'DEN AÇIKLAMA

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bugün Marmara Bölgesi'nde beklenen gök gürültülü sağanağın, sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile Edirne'nin güneyinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

 

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 31.8.2022 15:40

İLGİLİ HABERLER