Gündem
  • 9.2.2024 13:52

Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekibi birbirine girdi!

Cumhuriyet Halk Partisi'nde sular durulmadı. Değişim tartışmaları yaşayan ve kurultaya giden partide kriz eksik olmadı. Özgür Özel ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki gerilim bu kez Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşındı! Özel ve Kılıçdaroğlu ekibi odaları paylaşamadı! Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 30 yılı aşkındır özel kalem müdürlüğünü yürüten Şükran Kütükçü'nün odası zorla boşaltıldı!

MECLİS'TE CHP'LİLERİN ODA KRİZİ!

Özel ve Kılıçdaroğlu arasındaki sürtüşme TBMM'ye de taşındı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 30 yılı aşkındır özel kalem müdürlüğünü yürüten Şükran Kütükçü, CHP Genel Kurultayı'nda Özgür Özel'i desteklemişti. Kurultayı Özel'in kazanmasının ardından 'CHP Grup Protokol Müdürü' görevinin verildiği Kütükçü, TBMM'de CHP İdari Amirliği'ne tahsis edilen odayı kullanıyordu.

CHP’de oda krizi: Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekibi birbirine girdi!Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin'in CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nın ardından Merkez Yönetim Kurulu'na (MYK) girmesi nedeniyle, CHP'nin İdare Amirliğine seçilen Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ise Kütükçü'den odayı boşaltmasını istemişti. Şükran Kütükçü bu isteği reddederek odayı boşaltmadı. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, araya girdi ve odayı boşaltmasına engel oldu.

Bayraktutan, odası boşaltılmayınca durumu Meclis başkanına bildirdi. Bunun üzerine TBMM Genel Sekreterliği, Meclis İdare Amirliğine ait odaya gidip odaya Uğur Bayraktutan'ın isminin yazılı olduğu tabelayı asıp kilidi değiştirerek tutanak altına aldı.

Güncellenme Tarihi : 9.2.2024 13:53

İLGİLİ HABERLER