Gündem
  • 29.9.2008 12:51

ÖZKAN VE SAÇAN'IN İLGİNÇ BAĞLANTISI... YENİ ŞAFAK BASKININDA ÖZKAN PARMAĞI!

Ergenekon soruşturmasının son dalgasında tutuklanan Tuncay Özkan ile Adil Serdar Saçan arasında kardeşlik derecesinde bir ilişki olduğu ortaya çıktı. Öyle ki Özkan, Saçan'ın kızının 9 bin YTL'lik dershane parasını bile ödemiş.

Ergenekon Operasyonu kapsamında tutuklanarak cezaevine konan gazeteci Tuncay Özkan ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan arasındaki ilişki de soruşturma kapsamında bütün boyutlarıyla ortaya döküldü. Mahkemedeki sorgusunda aylık gelirini 4 bin YTL olarak beyan eden Özkan, polis müdürü Saçan'ın kızını dershane ücretini peşin olarak ödemiş.

Banka hesabına yatırmış

 Dershane ücreti için Özkan ile Saçan arasında yapılan görüşmeler sonucunda 8 Ocak 2008 günü İş Bankası Yeşilyurt Şubesi'ndeki 1264XX -XX nolu dershane hesabına 9 bin 700 YTL yatırıldığı tespit edildi. 8 Ocak tarihli havale işleminden sonra Saçan'ın Tuncay Özkan'ı telefonla arayarak para için teşekkür ettiği de belirlendi.

Özkan'ın Kanal D'de yayın yönetmeni olduğu dönemde düzenli olarak televizyon binasına geldiği belirlenen Saçan'ın, Özkan'ın odasında toplantılar yaptığı, emniyette yürüttüğü operasyonlarla ilgili gizli bilgileri Özkan ile paylaştığı belirlendi. Özkan'ın Halkalı'da depo olarak kullandığı yerde çıkan birçok bilgi ve belgenin bu şekilde temin edildiği belirlendi.

Sorguda soruları Özkan’dan almış

2001'de Saçan'ın İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü olduğu dönemde yürüttüğü Yeni Şafak Gazetesi'ne yönelik operasyonda da Özkan'ın aktif rol oynadığı belirlendi. Yeni Şafak Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Albayrak'ın gözlem altına alınıp sorgulanması sırasında da Özkan ile Saçan arasında yoğun telefon trafiği yaşandığı tespit edildi. Albayrak'ın sorgularına bizzat katılan Saçan'ın sık sık Özkan'ı telefonla arayarak sorgu hakkında konuştuğu, birçok noktada Özkan'ın yönlendirmesiyle yeni sorular sorduğu belirlendi.

İŞTE O DiYALOG

Tuncay Özkan : Aldım canım, tamamdır..

Serdar Saçan : XÖÖ XÖÖ Saçan adına olacak. O olmadan kayıt yaptıramıyoruz.

Tuncay Özkan: Tamamdır canım...

Bugün

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:51

İLGİLİ HABERLER