Sağlık
  • 22.8.2022 18:06

Ozon Tedavisi ve Cilt Sağlığı (Anti- Aging)

Ozon tedavisi estetikte ve cilt yenilenmesinde de aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Ozon tedavisi cilt bozukluklarını maskelememektedir, doğal fonksiyonlarını yerine getirmesini sağlayarak cildin kendini yenilemesini uyarmaktadır. Epidermis yüzeyinde yaşlanma ve daha derin kırışıklıkların oluşması şeklinde kendini gösterir.

 Yaşlanma ile birlikte epidermis hücreleri kendini yenileyememektedir. Elastin lifleri yorularak parçalanır. Keratin katmanında kalınlaşma olur ardından elastikiyet kaybı ve epidermis deformasyonunda artış olmaktadır. Sonuç olarak kırışıklıklar daha fazla görülmeye başlar.

Ozon terapisi ile cildin bariyer, su tutma, bağışıklık ve yenilenme fonksiyonları düzeltilmektedir. Bu patolojik mekanizma nötralize edilerek cildin yaşlanmasına sebep olan etmenler ortadan kaldırılabilmektedir. Cilt yapısı sağlıklı bir hale döner. Ciltteki yaşlanma belirtileri yavaşlar.

Ozon Tedavisi ve Kalp Damar Hastalıkları

Ozon tedavisinde kullanılan ozon gazının damar genişletme özelliği bulunur. Kanın akışkanlık özelliğinde artış olmasını sağlar. Dokulara daha fazla oksijen iletilmesini sağlar. Dokularda bulunan kılcal damar ağının genişlemesine yardımcı olarak hücrelerin beslenmesini artırır.

Bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlar. Güçlenen bağışıklık sistemi iskemik yaraların iltihaplanmasını engeller. İltihap oluşan yaraların iyileşme sürecini hızlandırır. Ağrı kesici özelliği sayesinde de dolaşımı arttırdığından dolayı damar tıkanıklığına bağlı olarak gelişen ağrıları hafifletir. Hatta anında ağrılara son verir. Bilinen herhangi bir yan etkisi olmayan ozon tedavisi damar hastalıklarında kullanılan tedavilere ek olarak kullanılması oldukça yararlı sonuçlar vermektedir.

Ozon Tedavisi ve Akciğer Hastalıkları

KOAH, astım, anfizem ve ARDS türünde olan solunum yolu hastalıklarında ozon terapisi oksidatif strese uyum sağlamaktadır. Astım hastalığının tedavisinde iyileştirilmesi gereken temel problemler bronşların daralmasının önüne geçilerek hava alışverişinin sağlanmasıdır.

Alerjik problemlerin ortadan kaldırılması, immun sistemin güçlenmesi ve enfeksiyonlardan korumaktır. Nefes almada ve vermede problem yaşayan astım hastalarının kanında oksijen oranında düşüş ve karbondioksit oranında artış yaşanması sorunları meydana gelir.

Ozon tedavisi bu gibi hastalarda enfeksiyon etmenlerinin giderilmesinin yanı sıra immun sisteminin de güçlendirilmesi sağlanır. Kanın yüksek bir biçimde enerjili oksijenlenmesi, dokuların oksijene kolay bir biçimde ulaşımının sağlanması yolu ile tedavi edici olmaktadır.

Ozon tedavisi özellikle de bağışıklık sistemi zayıf ve bozuk olan hastalarda uygulanması çok başarılı sonuçlar alınmasını sağlar.

Fibromiyalji ve Kronik Yorgunluk Sendromunda Ozon Tedavisi

Fibromiyalji hastalığı kaslar ve kasların eklem ile birleştiği yumuşak dokuları tutan bir çeşit romatizmadır.

Fibromiyalji daha çok orta yaşlı kadınlarda görülmektedir. Bütün romatizmal teşhislerin yaklaşık %25’i fibromiyalji teşhisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu hastalığın en yaygın görülen belirtileri omuz, sırt ve boyun ağrısıdır. Hassasiyet, karıncalanma, üşüme, yanma ya da kemirici ağrı gibi birbirinden farklı bir şekilde tarif edilen ağrılarda görülmektedir.

Fibromiyalji hastalarının kaslarında çok ufak odaklar halinde kanlanması deforme olmuş ve oksijen düzeyi azalmış bölgelerin ortaya çıktığı düşünülür. Bu bölgelerde zaman içinde iltihapsız yangı gelişmektedir. Hasta kişiler ağrı kesicilerden daha çok bu bölgelerdeki dolaşım bozukluklarının düzeltilmesinden fayda görmektedirler.

Ozon terapisi (tedavisi) hem bu bölgelerde meydana gelen kanlanmanın düzelmesini sağlar hem de kırmızı kan hücrelerinin bu bölgelere daha fazla oksijen bırakmasını sağlamaktadır. Oksijensizlik ve kanlanamama sorunu çözüme ulaştırıldığında asıl ağrıya sebep olan iltihapsız yangı da ortadan kalkmış olur ve hastaların ağrı kesici, anti- inflamatuar ilaç kullanma sıklığı hemen hemen sıfıra yaklaşır.

Ozon Tedavisi ve Detoks

Ozon tedavisi güçlü bir toksin temizleyicisidir. Bu tedavi ile insan vücudunda üretilen zararlı toksik maddelerin arındırılması yolu ile olası zararların önüne geçilir. Çeşitli sebepler ile vücuda girmiş olan kimyasal ve biyolojik atıkların vücuttan taşınması, zararsız hale gelmesi ozon terapisi ile sağlanmaktadır.

Detoksifikasyon, kişinin sinir sistemi, kardiyovasküler sistemi ve bağışıklık sistemini korumaktadır. Eğer kişinin detoksifikasyon mekanizmasında zayıflık var ise daha hızlı yaşlanma eğilimindedir. Kalp hastalıkları, kronik dejeneratif ve kanser gibi hastalıklara ve enfeksiyon hastalıklarına yakalanma riskiniz daha fazla demektir.

Ozon tedavisi alman bilim çevresinde kanın yıkanması olarak kabul görmektedir. Gerçek anlamda bir detoks etkisi yaratır. Detoks sayesinde önemli organ ve organ gruplarının örnek vermemiz gerekirse beyin, karaciğer, kardiyovasküler sistem, bağışıklık sistemi ve böbreklerin fonksiyonlarının tam kapasite ile çalışması ve performanslarında artış yaşanması sağlanır.

https://www.kardelentipmerkezi.com/ozon-tedavisi-terapisi/

Güncellenme Tarihi : 22.8.2022 18:07

İLGİLİ HABERLER