Spor
  • 27.5.2024 12:47

Panathinaikoslu Grigonis : Ataman'ı anlamayacak kadar aptalım, o sadece şampiyonluklar kazanıyor'

Grigonis ikonik bir anda sahanın ortasında karısını öptü. Litvanyalı oyuncu Ataman'ın ne yaptığını anlamadığını ancak bir şekilde yine kazandığını iddia etti.

Maçtan sonra karma bölgede Litvanya medyasına şunları söyledi: "Kimin aklına gelirdi ki... Bu şampiyonlukların hiçbir zaman gelmeyeceğini düşünmüştüm." "EuroLeague'i kazanan birkaç kişiden biri olduğum için çok mutluyum."

Grigonis şampiyonluğu aklınıza gelebilecek en samimi şekilde kutladı: Arka planda Ergin Ataman EuroLeague şampiyonluğunu tutarken, iki çocuğu da etraflarında koşarken karısı Salomeja'yı kucaklayıp öpüyordu.

Grigonis, "Bu anları hayal edebilirsiniz... Çok çok mutluyum. Tanrıya şükür ki her zaman yanımda olan ve en zor anlarımda beni destekleyen bir ailem var. Çok şey yaşadık" diye itiraf etti Grigonis. "Takım arkadaşlarıma ve ne yaptığı hakkında hiçbir fikrim olmayan ama mucizevi koçuma teşekkür etmek istiyorum. İnanılmaz. Herkes bizi not etti."

Normal sezonda ortalama 24 dakikanın üzerinde oynayan Grigonis, finalde sahada 6 dakikanın biraz üzerinde oynadı. Sahada olmamasına rağmen her duyguyu sanki sahadaymış gibi hissetti.

"Zor. Oynamadığın zaman çok daha zor. Oynarken her şeyi unutup bir kenara koyuyorsun" dedi.

Grigonis, "Her oyuncu, birçok insanın kendilerinden şüphe ettiğini, bazılarının bunu söylediğini, bazılarının bunu söylediğini ancak bize inanmadığını söyleyebilirdi. Pek çok insan bu takımın yönetimine inanmadı" dedi.

"Çok mutluyum. Harika bir yolculuktu, harika bir takımımız var. Herkesin sözleşmesi var, bu yüzden tekrar oynayacağız, ancak bugünü hiç uyumadan kutlamamız, sağlığımızı bozmamız ve sonra da oynamamız gerekiyor. Yunan Ligi," gardiyan gülümsedi.

PAO başantrenörü Ergin Ataman sezonun başından itibaren EuroLeague şampiyonluğunu kazanacağından emindi. Dinos Mitoglou ilk başta kimsenin koça inanmadığını itiraf etti.

Ataman şu anda üç kez EuroLeague şampiyonu, bunu iki farklı takımla yapıyor ve Panathinaikos'u sıralamada 17. sıradan Avrupa basketbolunun zirvesine taşıyor.

Ataman'ı benzersiz kılan şeyin ne olduğunu açıklaması istendiğinde Grigonis, "Bu soruyu sorma bile, bilmiyorum" dedi. "Mucizeler yaratıyor, bunu anlamak bana düşmez. Ben anlayamayacak kadar aptalım, o sadece gidiyor ve şampiyonluklar kazanıyor."

Artık Panathinaikos oyuncularının tek görevi galibiyeti kutlamak.

Grigonis, "Bunu eşit derecede (o kadar sert) yapmaya çalışacağız. Gidip parti yapacağız. Bu anı hatırlamalısınız çünkü böyle bir anın ne zaman geleceğini bilemezsiniz" dedi.

Oyuncu sözlerini şöyle tamamladı: "Manresa'dayken koç Roger Grimau bana her galibiyeti kutlamamız gerektiğini söyledi. Şampiyonluğu kazanamadık, bu yüzden şampiyonluğu daha da fazla kutlamamız gerekiyor."

Güncellenme Tarihi : 27.5.2024 13:21

İLGİLİ HABERLER