Spor
  • 27.5.2024 13:21

Panathinaikos'un yıldızı Lessort : Koç Ergin Ataman'ın mistik güçleri var

Lessort, Ataman'ın mistik güçlere sahip olduğunu söyleyerek Sloukas'ın MVP'sini çaldığını söylüyor

Lessort, Ataman'ın geleceği görüp görmediğinden emin değildi ve Sloukas'ın MVP ödülünü çaldığını söyleyerek şaka yaptı ancak performansıyla şüpheci olan herkesin ağzını kapattığını söyleyerek yıldız guardı övdü.

Lessort'un son düdükten sonra gözyaşlarına boğulduğu görüldü. Maçtan sonra karışık bölgede de çok duygusaldı.

İnsanların bu Panathinaikos sezonunu nasıl hatırlayacakları sorulduğunda, "Bilmiyorum bile. Bu çılgınlık" diye yanıt verdi.

"Yıla başladık ve herkes 'Hayır, başaramayacaklar. Yetenekleri yok, buna sahip değiller, buna sahip değiller' dedi. Yıla kötü başladık ve kimse inanmadı, bize inanan tek kişi bendim, 'Hayır, bunu başardık, her maçta daha iyi olalım' diyen tek kişi bendim. .' Martinique'li Fransız pivot, "Sezonu yapabileceğimiz en iyi şekilde tamamladık ve biz de bunu yaptık" dedi.

Lessort yarı finalde 17 sayı ve 10 ribaund ile 20 verimlilik puanı toplayarak double-double'a imza attı. Finalde Lessort yine 17 sayı attı ve 6 ribaund ve 10 berabere faul ekleyerek 22 verimlilik puanı elde etti.

Ortalamalara bakarsanız Lessort'un en iyisi olduğunu görürsünüz. Ancak Final Four MVP ödülü, Panathinaikos'un finalde skora liderlik eden ve etkileyici bir 31 puan toplayan Kostas Sloukas'ın oldu.

Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos Avrupa Ligi şampiyonu! - Dünya  Gazetesi

Lessort güldü: "Kostas... bu gece bizi o taşıdı. Ne yazık ki MVP ödülünü benden çaldı." "Hayır, şaka yapıyorum. Onun adına gerçekten çok sevindim, bunu hak etti. Bunun için çok çalıştı."

"Geçen yaz Avrupa'yı sarsan büyük bir karar verdi ve birçok kişi onun yaptığı şeyi yapabileceğine inanmıyordu, birçok kişi onun çok yaşlı olduğunu ve bir takımı taşıyamayacağını söylüyordu. Bu gece çenelerini kapadı ve Kostas Sloukas olduğunu, şimdiye kadar gördüğüm Avrupa'nın en iyi oyun kurucularından biri olduğunu kanıtladı" dedi PAO pivotu gururla.

Ergin Ataman yönetimindeki Panathinaikos THY Avrupa Ligi'nde 7. kez şampiyon

Panathinaikos, 2022-23 EuroLeague sezonunu 17. sırada tamamladı. Artık sadece bir yıl sonra EuroLeague şampiyonu oldular. Her şey organizasyonun teknik direktör değiştirip Ergin Ataman'ı işe almasıyla başladı.

Ataman en başından beri hedefinin EuroLeague'i hızlı bir şekilde kazanmak olduğu konusunda kararlıydı. Lessort koçun bazı mistik güçlere sahip olabileceği konusunda şaka yaptı.

"O benim tam tersim. Her maçı tek tek ele alıyorum ve o ilk günden itibaren 'EuroLeague'i kazanmak istiyorum' dedi. O tam tersi, o sadece Ergin. Kendine inandı, bize inandı ve haklıydı" dedi Lessort.

"Daha herhangi bir oyuncuyla sözleşme imzalamadan önce 'EuroLeague'i kazanmak istiyorum' diyen ilk kişi oydu. Ve henüz kimseyle sözleşme imzalamamıştı. Yani bu çılgıncaydı. Geleceği

Güncellenme Tarihi : 28.5.2024 11:41

İLGİLİ HABERLER