Dünya
  • 7.2.2005 00:47

PAPA HASTANE PENCERESİNDEN MESAJ VERDİ...

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa İkinci Jean Paul (İoannes Paulus), gripten yattığı hastane penceresine dün çıkarak tüm dünyaya “müteşekkir” olduğunu belirtti ve “Vatikan’ın dünyaya hizmetini hastaneden sürdürürüm.” dedi.

Asıl adı Karoli Voytila olan ve tarihte Polonya asıllı ilk papa olarak 26 yıl önce göreve gelen 84 yaşındaki İkinci Jean Paul, Gemelli hastanesinin açık penceresinde soğuğa rağmen 9 dakika durdu ve tüm hastane çevresinde bekleyenlere el salladı. Vatikan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Leonardo Sandri, Papa adına dünyaya şu bildiriyi okudu: “Tüm dünyaya, hasta insanlara en iyi dileklerimi ve dualarımı sunuyorum. Hastaneden de olsa Kilise ve tüm insanlara hizmeti sürdüreceğim...”

Bu arada Papa’nın okuduğu dua sırasında playback yaptığı ortaya çıktı. İtalyan medyasında yer alan haberlerde, son derece halsiz görünen Papa’nın duyulması olanaksız zayıf bir sesle geleneksel pazar duasına başladıktan sonra tıkanması üzerine duasını yarıda kesmek zorunda kaldığı belirtildi. Hastanenin önünde toplanan insanlar, teknik bir hata olduğunu düşünürken, devreye Papa’nın yardımcılarından birisi girerek radyo ve televizyondan canlı yayın yapan Vatikan Radyosu’nun önceden kaydedilmiş bir Latince pazar duasının hoparlörlerden yayınlanmasını sağladı.

Zaman

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:03

İLGİLİ HABERLER