ONUR ALTINDAĞ- ZONGULDAK
Çatalağzı beldesine bağlı Kırımsa Mahallesi’nde bulunan Kırımsa Camisi’nin minaresi görenleri şaşırtıyor. Çevre düzenlemesinin yanı sıra iç ve dış bölümlerde eksikliklerin bulunduğu caminin minaresi de ilgi çekiyor.
Parası çıkışmayan mahalle sakinleri, cami kalkındırma derneği de kuramadı. Caminin minaresiz olmayacağını düşünen mahalleli, caminin üçüncü katındaki balkon saçağına yaklaşık üç metrelik yaptı. 57 yaşındaki mahalle sakini Raşit Aktaş, vatandaşların ailesini zor geçindirdiğini söyledi. Mahallelerinde zengin insan olmadığını belirten Aktaş, “Paramız olmadığı için camiyi de tamamen tamamlayamadık. Halkımız sıradan işlerde çalışıyor. Eskiden maden ocaklarında her evden bir insan çalışıyordu. Artık herkes özel sektörde çalışıyor. Yeterli para alamıyorlar zaten. Evlerini zor geçindiriyorlar. Onun için camimizi ve minaremizi tam teferruatlı yapamadık. Öyle gurbette zengin mahallelimiz de yok” diye konuştu.
Yaklaşık 2 ay önce camiye din görevlisi geldiğini söyleyen 23 yaşındaki Selahattin Altunkaya ise “İnsan görünce şaşırıyor. Bu imkanlara rağmen bunları yapmaya çalışmışlar. En azından bir şeyler çabalıyorlar. Yaklaşık 2 ay kadar önce buraya tayin oldum. İnşallah bizim de desteğimizle, caminin içi ve dışı çeşitli düzenlemeler istiyor. Daha iyi olacağını ümit ediyoruz. Minareyi gören vatandaşların hoşlarına gidiyor. En azından caminin minaresiz olmadığını söylüyorlar. Biliyorsunuz, cami minaresi ile bilinir ve sevilir” dedi.
Mahalle sakinleri, caminin eksikliklerini giderebilmek için hayırsever vatandaşlardan destek bekliyor.
PARALARI YETMEYİNCE MİNAREYİ BAKIN NEREYE DİKTİLER!

Hızlı Özet
“Zonguldak’ın Çatalağzı beldesindeki camii görenleri şaşırtıyor. Parası çıkışmayan cemaat, buldukları ilginç bir yöntemle balkon saçağının üzerine üç metrelik minare yaptı.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hamaney'in cenazesine katılanlar tehdit altında
İran haber ajansı Tasnim, bilgilendirilmiş bir kaynağa atıfta bulunarak, "merhum Yüksek Lider Ali Hamaney'in cenaze törenlerine ülkelerin katılmasını engellemeye yönelik geniş kapsamlı ve tehditkar bir Amerikan kampanyası"nın ayrıntılarını ortaya koydu.

Galatasaray'a Premier Lig'den 1.90'lık kule! Resmi teklif ve detayları açıklandı
Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre; Galatasaray, Burnley forması giyen Lesley Ugochukwu için 2 milyon euro kiralama bedeli + 22 milyon euro satın alma opsiyonu içeren resmi teklif yaptı.

İYİ Parti milletvekili AK Parti'ye katılıyor
Kendi partisinden istifa ederek AK Parti'ye katılan isimlere bir yenisi daha ekleniyor. TV100 ekranlarında canlı yayında konuşan gazeteci Sinan Burhan, siyasi kulisleri hareketlendiren bir iddiayı ortaya attı.

Osman Bektaş'tan deprem çıkışı: Marmara'nın sırrını açığa çıkarmış olabilir
Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, 2025 yılındaki Silivri depreminin Marmara Bölgesi'nin deprem dinamiklerine ışık tutmuş olabileceğini öne sürdü. Bektaş, bu durumun İstanbul'un deprem riskinin yeniden değerlendirilmesini gerektirebileceğini ifade etti.