Gündem
  • 29.4.2015 23:45

Paralel avukatların iğrenç yalanı

Darbe tutuklusu 75 şüpheliyi korsan kararla tahliye ettirmek isteyen Paralel avukatların, 25 Nisan gece yarısı infaz savcısı Orhan Güldiker’in odasını bastığı ortaya çıktı. Hukuksuz tahliye talebini imzalamayarak yargı darbesini durduran savcı Güldiker, o gece yaşananları anlattı.

Paralel yapının hukuksuz tahliye girişimini uygulamayan ve darbe teşebbüsüne 'dur' diyen Savcı Orhan Güldiker konuştu. Paralel yapının 25 Nisan'daki tahliye darbesini durduran infaz savcısı Orhan Güldiker, paralel yapı avukatlarının "Savcı ağladı, bu kararı imzalarsam beni yakarlar" beyanı için " Anlattıkları ve ağladığım iddiası külliyen yalan. Ben hukuku uyguladım" dedi.

"AĞLAMADIM İŞİMİ YAPTIM"

17-25 Aralık yargı darbesi girişimin ardından deşifre olan paralel yapı, 25 Nisan'da ikinci bir yargı darbesi teşebbüsüne daha kalkışarak Silivri'deki 75 şüpheliyi korsan karar ile tahliye etmeye çalıştı. Paralel yapıya yakın 2 hakimin elele vererek çıkardıkları tahliye kararını imzalamayarak, tahliye darbesini durduran infaz savcısı Orhan Güldiker, o gece yaşananlar ve şüpheli avukatlarının hakkında sarf ettiği iddialarla ilgili çok özel açıklamalarda bulundu. Paralel yapı avukatlarından, Tahşiye kumpası soruşturmasının şüphelisi, gazeteci Gültekin Avcı'nın "Kararı imzalamayan savcı ağladı. 'Başıma gelecekleri biliyorum ama imzalayamam, İmzalarsam beni kesin meslekten atarlar' beyanını yalanlayan Güldiker, "Hepsi külliyen yalan Ağladığım yalan, hukuku uyguladım" dedi.

"ODAYA 20 KİŞİ GİRDİLER"

Orhan Güldiker o gece yaşananları şöyle anlattı:

"Odamın kapısı açıktı. Avukatlar 20 kişilik bir grup halinde odama girdi. Hakim olan eşim ve katibim de yanımdaydı, onlar da herşeye şahit. Geldiklerinde ben kararımı zaten yazmıştım. Ben sadece kanunlara göre hareket ettim. Kanun ve vicdan kapsamında kararımı verdim. Buna eşim ve katibim de şahittir. Yarım saat kadar kaldılar. Taleplerini bana aktardılar. Ben de sessizce kendilerini dinledim. Mahkemeden gelen kararı bekledim. Karar geldiğinde yetkimi kullanarak kanunlar neye işaret ettiyse ona göre işlem yaptım. Avukatların hakkımda dile getirdiği tüm iddialar yalan. Özellikle ağladığım külliyen yalandır. Bana baskı altında olup olmadığımı sordular. Onların yüzüne (Allah şahittir ki kimse bana baskı yapmadı.) dedim. Odamda yarım saat kadar durdular. Daha sonra çıkmalarını istedim."

 

(Star)

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:45

İLGİLİ HABERLER