Gündem
  • 28.2.2015 15:59

Paralelcilerin yediği içtiği yalan oldu

İstanbul Sultanahmet’te Başbakan Davutoğlu'nu eleştiren tweet attığı için gözaltına alınmak istendiğini iddia eden Turgay Oğur’un iddiası asılsız çıktı. Oğur’un güvenlik şeridini uyarılara rağmen aşması sonucu kimlik kontrolüne tabi tutulduğu öğrenildi.

Bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun otomatik tüfekli korumalarla Cuma namazına gelmesini eleştirdiği için gözaltına alınmak istendiğini iddia eden Turgay Oğur'un yalan söylediği ortaya çıktı.

Genç Sivillerin kurucularından olan ancak derneğin 17 Aralık'ı darbe girişimi olarak gören "Genç Sivillerin Işıkları Yanıyor" bildirisi sonrası istifa eden Oğur, Sultanahmet'te Başbakan Davutoğlu'nu eleştiren tweet attığı için gözaltına alınmak istendiğini iddia etti.

Oğur, "Tıka basa camiye iki ağır makinalı tüfekle giren Başbakan. Hayırlı cumalar" şeklinde tweet atmış bir saat sonra namaz çıkışı da ise bu tweet sebebiyle gözaltına alınmak istendiği iddia etti.
 

BAŞBAKANLIK GERÇEK NEDENİ AÇIKLADI

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Turgay Oğur, Cuma öncesi attığı tweet sebebiyle değil namaz sonrası güvenlik şeridini ihlal ettiği için korumalar tarafından uyarılmasına rağmen ısrar etmesi üzerine korumalar tarafından kimlik kontrolüne tabi tutulduğu öğrenildi.


Oğur, tartışma üzerine kalabalığın toplandığını ve kendisinin sert çıkıştığı için serbest bırakıldığını iddia etmişti ancak bu iddianın da gerçekdışı olduğu öğrenildi.

Başbakan Basın Başmüşaviri Osman Sert'in tartışmayı görüp devreye girmesi ile Oğur'un olay yerinden uzaklaştığı öğrenildi.

OTURUP AĞLADI

Oğur, olay sonrası heyecanlanarak Sultanahmet meydanında oturup ağladığını belirterek "Bu ülkede artık kendimi b.k gibi hissediyorum" diye tweet attı.

 

Oğur'un twetlerinin ardından paralel yapının Zaman, Bugün, Millet ve T24 gibi yayın organları tarafından sorgulanmadan alınıp manipülatif şekilde verildi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:52

İLGİLİ HABERLER