Dünya
  • 13.11.2015 23:48

Paris'te eş zamanlı terör saldırıları, 140 ölü

Paris'te koordineli şekilde 6 silahlı ve 3 bombalı saldırı düzenlendiği öğrenildi.

Saldırılar, Paris'in doğusunda bir restoranda, metro istasyonunda, konser salonunda silahlı ile stat yakınında 2 bombalı saldırı şeklinde gerçekleşti. Saldırılarda ilk belirlemelere göre en az 140 kişinin öldüğü ve çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. 

Fransa'nın başkenti Paris'te koordineli 6 silahlı ve 3 bombalı saldırı düzenlendi. Saldırılarda 140 kişinin öldüğü belirtiliyor.

Saldırılar, Paris'in doğusunda bir restoranda, metro istasyonunda, konser salonunda silahlı ile stat yakınında 2 bombalı saldırı şeklinde gerçekleşti. Saldırılarda ilk belirlemelere göre 140 kişinin öldüğü ve çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. Saldırganların Suriye ile ilgili sloganlar attığı iddia edildi.

ÜLKEDE İLK KEZ OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

Fransa, tarihinde ilk defa ülke genelinde olağanüstü hal ilan etti.Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, "Fransa'nın tüm sınırları kapandı, olağanüstü hal ilan ediyoruz" açıklamasında bulundu.

ASKER SOKAĞA İNDİ

Paris'te yeni saldırıların olmasından endişe ediliyor. Paris polisi yoğun güvenlik önlemleri alırken, yeni saldırılara karşı asker de sokağa indi.

SOKAĞA ÇIKMAYIN UYARISI

Paris Belediyesi 'sokağa çıkmayın' uyarısı yaptı.

 

 

 

 

STAD YAKININDA 2 PATLAMA

Paris'in doğusundaki silahlı çatışmalarla hemen hemen aynı saatlerde Fransa-Almanya dostluk maçının oynanmakta olduğu Stade de France'ın yakınlarında da iki patlama duyulduğu bildirildi. 

Stattaki izleyicilerin güvenlik gerekçesiyle çıkışlarına izin verilmiyor.

 

 

 

 

HOLLANDE STATTAN UZAKLAŞTIRILDI

Fransız basınında yer alan ilk bilgilere göre maçı izlemeye gelen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande güvenlik güçleri tarafından stattan uzaklaştırıldı.

Fransa İçişleri Bakanlığı'dan kriz masası oluşturulduğu belirtilirken Fransa Özel Harekat Polisleri'nin de alarmada bekletildiği aktarıldı.

 

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:38

İLGİLİ HABERLER