Gündem
  • 15.10.2005 00:06

PAŞA'YI YAKAN RAPOR!..

Rapora göre, İlhami Erdil'in toptan eşya fiyat endeksi dikkate alındığında 43 yıllık tasarrufu 516 milyar lira ediyor.

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İlhami Erdil'in haksız mal edindiğine ilişkin yargılandığı davada bilirkişi suçlamaya destek olacak bir rapor hazırladı.
Bilirkişi heyeti, raporunda "Erdil, kayıtlı ve resmi tasarrufuyla Etiler’deki iki daireyi satın alamaz" dedi.

Genelkurmay Askeri Mahkemesi'ndeki davada üç albaydan oluşan bilirkişi heyeti, Erdil'in göreve başladığı 1958 yılından emekli olduğu 2001 yılına kadarki gelir ve gider durumunu araştıran raporu mahkeme heyetine sundu.

Rapora göre İlhami Erdil'in 43 yıllık meslek hayatı boyunca toptan eşya fiyat endeksine göre 516 milyar lira geliri, 464 milyar lira da gideri olacağına yer verildi.

Raporda, Erdil'in döviz faizlendirilmesine göre de gelir ve gideri hesaplandı. Bu hesaplamaya göre de Erdil'in en fazla 182 bin dolar tasarruf edebileceği kaydedildi.

Bilirkişi heyeti, Erdil'in İstanbul Etiler’deki iki evi ölen işadamı akrabası Muhterem Kolaylı'nın hibe ettiği yönündeki savunmasını da araştırdı. Heyet araştırma sonucunda evlerin alındığı tarihte Kolaylı'nın hesaplarında herhangi bir para hareketine rastlanmadığını tespit etti.

18.5 yıl hapsi isteniyor

Raporun açıklanmasının ardından söz alan askeri savcı da, İlhami Erdil'in haksız mal edindiği iddialarının böylece doğrulandığını söyledi.

18.5 yıla kadar hapsi istenen İlhami Erdil'in yargılanmasına 9 kasımda devam edilecek.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:54

İLGİLİ HABERLER