Dünya
  • 18.5.2024 12:27

Paşinyan’dan bomba ‘sözde soykırım’ itirafı

1915 olaylarının 109'uncu yıl dönümü arifesinde, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye'de takdir edilecek bir hamle yaparak, Ermenistan'ın “Ermeni soykırımı” iddialarından vazgeçmesini, bunun şartlarından biri olarak öne sürdü..

Gazete, Paşinyan'ın Amerikan sosyal ağındaki kişisel sayfasında, iktidardaki "Medeni Sözleşme" partisinin siyasi ekolü için hazırlanan "Ermenistan Cumhuriyeti'nin sosyal psikolojisi" konulu bir çağrı yayınladığını ayrıntılı olarak bildiriyor. Ancak 1915 olaylarını anlatan “soykırım” kelimesi yerine “Büyük Felaket (Meds Yeghern)” kelimesini kullandı. Gazete, Paşinyan'ın 24 Nisan'da ABD mesajlarında yer alan "Meds Yeghern" tabirini kullanmaya başladığını özellikle vurguluyor.

Paşinyan, "Rusya 1915'te ayrıldı ve bu da 'Büyük Felaket'le sonuçlandı" diye yazdı. “Rusya'nın bölgeden çekildiği kanaatinde olan pek çok uzman var. Elbette bu fantastik türün dışında bir şey gibi görünüyor ama ne yazık ki halkımız böyle bir hikaye gördü” diye yazıyor. - Sonuçta, Rusya'nın iç sorunların ağırlığı altında, esasen bir çatışma durumunda olan bölgeyi terk etmek zorunda kaldığı 1915 Büyük Felaketi ortaya çıktı. Ve açık bir tercih, jeopolitik bir tercih yapan Ermeniler de Türkiye ile karşı karşıya kaldılar.”

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, sözde Ermeni soykırımına ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı.

Paşinyan'ın açıklaması "Ermeni soykırımı" yalanına sarılanları ters köşe etti.

Ermenistan basının iddiasına göre Paşinyan, "Türkiye Ermenilere karşı soykırım yapmamıştır." dedi.

"Ermeni soykırımı" iftirasının Türkiye-Ermenistan ilişkilerini bozmak için uydurulduğunu ifade eden Paşinyan, şöyle konuştu:

Soykırım iddiası, jeopolitik kaygıları yüzünden SSCB tarafından, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkileri kötüleştirmek için icat edilmiştir.

Güncellenme Tarihi : 18.5.2024 17:02

İLGİLİ HABERLER