Dünya
  • 25.5.2024 14:00

Paşinyan'ın helikopteri acil iniş yaptı

Başbakan Paşinyan'ı taşıyan helikopterin uçuşunun kesintiye uğradığına dair Ermenistan'dan haberler geliyor. Son verilere göre helikopter Vanadzor şehrine plansız iniş yaptı. Üstelik pilotlar helikopteri stadyuma indirmek zorunda kaldı.

Uçuş sırasında hava koşullarının kötüleşmeye başladığı bildirildi. Şiddetli rüzgarla birlikte şiddetli yağmur yağmaya başladı. Bununla bağlantılı olarak helikopter mürettebatı plansız bir iniş yapmaya karar verdi.

Paşinyan inişin hemen ardından sosyal medyada iyi olduğunu belirten bir paylaşım yaptı.

Ermenistan Başbakanı:
Sevgililer, her şey yolunda. Kötü hava koşulları nedeniyle helikopterimiz Vanadzor'a plansız iniş yaptı. Artık yolculuğumuza arabayla devam ediyoruz.

Paşinyan, acil inişin Ermenistan'ın üçüncü büyük şehri ve kuzeydeki dağlık bölgedeki Lori eyaletinin başkenti Vanadzor yakınlarında meydana geldiğini söyledi.

Gelişmenin, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindekileri taşıyan helikopterin, kötü hava koşulları nedeniyle sert iniş yapması ve ölümlere yol açmasının ardından yaşanması dikkat çekti.

"Helikopterimiz acil iniş yaptı"

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Paşinyan, "Canlarım, her şey yolunda" diye başladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

Kötü hava koşulları nedeniyle helikopterimiz Vanadzor'a acil iniş yaptı. Yolculuğumuza arabayla devam ediyoruz. Hepinize iyi bir gün diliyorum.

Azerbaycan sınırına gidiyordu

Gelişme, Ermenistan kamuoyunu alarm durumuna geçirdi. Başbakan Paşinyan, yakın zamanda sınırın çizildiği Azerbaycan'a yakın konumdaki Baganis yerleşim yerine gidiyordu.

 

Güncellenme Tarihi : 25.5.2024 14:28

İLGİLİ HABERLER