Gündem
  • 18.6.2021 20:16

Peker'den 10 bin dolar maaş alan siyasetçi AK Partili Metin Külünk mü?

Sedat Peker’den 10 bin dolar alan kişi Metin Külünk mü? İddialara karşı sessizliğini bozdu…

Deniz Zeyrek, FOX TV'de katıldığı Çalar Saat programında Sedat Peker'in her ay 10 bin dolar verdiği siyasetçi ile ilgili AK Parti'li Metin Külünk'ü işaret etti. Külünk ise iddialara karşı sessizliğini bozdu.

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, FOX TV'de katıldığı Çalar Saat programında Sedat Peker'den her ay 10 bin dolar siyasetçinin Metin Külünk olduğuna işaret etti.

Zeyrek yaptığı açıklamada, “Soylu Şentop'a o ismin kim olduğunu söyledi ama açıklamazsan sevinirim dedi. AKP'de bu ismi bilmeyen yok. AKP'de git anket yap bu isim kimdir diye. Yüzde 99'u sana Metin Külünk der. Son videsunda Sedat Peker'in Ekşioğlu'yla yaptığı görüşmeyi hatırlasana orada en çok ismi geçen Metin Külünk” ifadelerini kullandı.

SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Metin Külünk ise sessizliğini bozdu. Odatv'ye açıklama yapan Külünk, "Yok rica ediyorum lütfen. Benim kişilik haklarıma saygı duymaya davet ediyorum sizi. Temel hak ve hürriyetime saygı duymayı bekliyorum. Ben sizinkine saygılıyım siz de benimkine saygı duyun" dedi. 

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Sedat Peker'in bir siyasetçiye her ay 10 bin lira para gönderdiğini söylemesinin tartışmaları sürüyor. Bakan Soylu'nun bu çıkışının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop'a çağrıda bulunarak "Peker’den 10 bin dolar maaş alan siyasetçiyi açıkla" dedi. Mustafa Şentop ise bu çağrıya "Bunu açıklayacak kişi ben değilim, muhatabıdır" diyerek topu Süleyman Soylu'ya attı.

Güncellenme Tarihi : 18.6.2021 20:23

İLGİLİ HABERLER