Pençe-Kilit'te 480 terörist öldürüldü

2 dk okuma
Pençe-Kilit'te 480 terörist öldürüldü

Hızlı Özet

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Kilit harekatının başından itibaren 480 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.






'Hain saldırının hesabı soruldu!' Bakan Akar: 3'ü bugün 13 terörist etkisiz hale getirildi



Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Kilit harekatının başından itibaren 480 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.



Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kilit Harekatı’nın başından itibaren 480 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtirken, "Kahraman silah arkadaşlarımız şehit oldu ancak teröristlerin hain saldırısını önledi, teröristlerin planlarını bozdu. Saldırının ardından bölgeden kaçmaya çalışan teröristlere karşı komandolarımız tarafından başlatılan operasyon sonucu 3’ü bugün olmak üzere toplam 13 terörist etkisiz hale getirildi" ifadelerini kullandı.



Terörle mücadele, gerek yurt içinde gerekse sınır ötesinde sürdürülen başarılı operasyonlarla kararlı bir şekilde devam ediyor



Kahraman Türk askeri, şehidinin kanını yerde bırakmıyor. Geçtiğimiz iki gün içerisinde verdiğimiz 5 şehidin intikamı alındı.



Acı haber sonrasında operasyonlarına devam eden Türk Silahlı Kuvvetleri, şehidinin gözünü arkada bırakmadı.



Komuta kademesi Irak sınırında



Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile Irak sınırındaki birliklerde gerçekleştirdiği inceleme ve denetlemelerini sürdürüyor.



Bu kapsamda 3. Piyade Tümen Komutanlığına gelen Akar beraberindeki TSK komuta kademesi ile Harekat Merkezi’ne geçti.



"Operasyonlar başarıyla devam ediyor"



Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Pençe Kilit Harekatı’na katılan birliklerin komutanları ile video konferans toplantısı gerçekleştiren Akar, harekatın zorlu ve arazi şartlarına rağmen planlandığı gibi başarıyla devam ettiğini ifade etti.



Burada operasyonlarla ilgili son bilgileri paylaşan Bakan Akar şu ifadeleri kullandı:



"Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı"



Şehitlerimiz, büyük bir kahramanlık göstererek canlarını verdiler. diyen Bakan Akar, "Kahraman silah arkadaşlarımız şehit oldu ancak teröristlerin hain saldırısını önledi, teröristlerin planlarını bozdu. Saldırının ardından bölgeden kaçmaya çalışan teröristlere karşı komandolarımız tarafından başlatılan operasyon sonucu 3’ü bugün olmak üzere toplam 13 terörist etkisiz hale getirildi." dedi.



"Pençe Kilit Harekatı'nda 480 terörist öldürüldü"



Hulusi Akar, "Etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında saldırıyı gerçekleştiren hainler de yer alıyor. Arkadaşlarımızın kanını yerde bırakmadık, bırakmıyoruz. Pençe Kilit Harekatı’nın başından itibaren 480 terörist etkisiz hale getirildi. Şehitlerimizin her damla kanının hesabını sorduk, sormaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.



Terörle mücadelenin en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edeceğini vurgulayan Akar, "Teröristler için hesap zamanı. Yapılanların hepsinin hesabını soracak ve asil milletimizi terör belasından kurtaracağız. Bunlara kim destek verirse versin, kim arka çıkarsa çıksın bu mücadele durmayacak, sonuna kadar götüreceğiz." ifadelerini kullandı.



 




Bu haber 609 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fon soruşturmasında 2 isim gözaltına alındı
Asayiş

Fon soruşturmasında 2 isim gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü dev fon soruşturmasında, Muhammed Yarız'ın İsviçre hesabına para gönderen Selim Dağbaşı ve Hamza Kablan gözaltına alındı.

Habervitrini13812 Görüntüleme
Binlerce kişinin vatandaşlığı iptal edildi! Büyük oyun deşifre oldu!
Asayiş

Binlerce kişinin vatandaşlığı iptal edildi! Büyük oyun deşifre oldu!

İçişleri Bakanlığı, usulsüz vatandaşlık soruşturmasına dair detayları paylaştı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada “1.413 yatırımcı ve aile fertleriyle birlikte 6.134 kişinin vatandaşlık kazanma kararı iptal edilmiş veya geri alınmıştır” denildi. Bakanlık 7 kişinin vatandaşlığının ise millî güvenlik ve kamu düzeni bakımından sakınca bulunması nedeniyle geri alındığını belirtti.

Habervitrini12089 Görüntüleme
Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında Kurtlar Vadisi oyuncuları da ifade verecek
Asayiş

Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında Kurtlar Vadisi oyuncuları da ifade verecek

Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturmada Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu Sedat Savtak ile “Ömer Baba” karakterine hayat veren oyuncu Emin Olcay’ın da ifade vereceği öğrenildi.

Habervitrini11253 Görüntüleme
6 avukatlık ofisi ile 20 şirkette eş zamanlı operasyon
Asayiş
#Spor#haber#Kültür Sanat

6 avukatlık ofisi ile 20 şirkette eş zamanlı operasyon

Adalet Bakanı Akın Gürlek, vatandaşların kişisel verilerini ele geçirenlere yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda, 6 avukatlık ofisi ile 20 şirkette eş zamanlı arama ve gözaltı işlemleri başlatıldığını bildirdi. | Anadolu Ajansı

Habervitrini14663 Görüntüleme