Gündem
  • 2.12.2022 13:05

Pençe-Kilit'te Operasyonunda 491 terörist öldürüldü...

Pençe-Kilit'te 491 terörist öldürüldü...

Milli Savunma Bakanı Akar, Pençe Kilit Harekatı hakkında, "491 terörist etkisiz hale getirildi. Terör koridoruna müsaade etmedik, etmeyeceğiz" dedi..

Bakan Akar: Yunanistan ile diyalog tekliflerimizi her zaman ortaya koyuyoruz. Yunanistan'ın gerginlği arttırıcı eylem ve söylemlerinden vazgeçmesini bekliyoruz. Sabırla barışçıl yönetemlere inanıyoruz. Fakat diyalog çağrımız zaafiyet değildir. Hakkımızı koruyacağız. Oldu bittiye izin vermeyeceğiz. Aklınızı başınıza toplayın. 3. tarafların söylemleriyle kendinize havada görmeyin.

ABD'YE TERÖRLE MÜCADELE MESAJI

Hazırlanıyoruz. Ne zaman nerede ne yapmak gerekiyorsa TSK yapacak. Ve diyoruz ki burada TSK varken terörle değil Türkiye Cumhuriyetiyle iş birliği yapın diye hatırlatıroruz.

'ATİNA GERGİNLİĞİ ARTIRICI SÖYLEMLERDEN VAZGEÇMELİ'

Yunanistan'la ilişkilerde gerçek barış için, zenginliklerin paylaşılması için problemlerin diyalog yoluyla çözülmesi için diyalog çağrsısı yapıyoruz. Yunanistan'ın gerginliği artırıcı söylemlerinden vageçmesini söylüyoruz.

"TÜRKİYE GÜÇLÜ BİR MÜTTEFİKTİR"

Bu bizim diyalog çağrımız bu bir zafiyet değildir. Hakkımızı arayacağız diyoruz. Birtakım söylemlerden dolayı ayaklarınızı yerden kesmeyin. Belli siyasiler ortamı geriyorlar. Beyhude silahlanma gayretleri var. Diyoruz ki Yunanistan'daki bazı siyasetçiler bunu görüyorlar ve ikaz ediyorlar. Diyoruz ki bunlara kulak verin. Ege'nin zenginlerini adil biçimde paylaşalım. Türkiye'nin bir tehdit değil, Türkiye güçlü bir müttefiktir.

Ortadoğu'da ve Orta Asya'da tüm kardeş ülkeler için tüm gayreti gösteriyoruz. Türkiye güçlü, caydırıcı, gen nüfuslu bir ülke. Bu coğrafyada ayakta kalabilmek için güçlü olmak zorundayız. Parti olarak AK Parti kurulduğu günden bu yana çok önemli adımlar attı. Güçlü Türkiye için yapılması gerekenler var, çalışmak lazım. Yarın değil bugün. Ülkemizle ilgili yaptıklarımız sadece 85 milyonu ilgilendirmiyor.

Türkiye Yüzyılı vizyonuyla çalışmalarımızı sürdürmemiz lazım. Ben şuna inanıyorum ki Çanakkaleli hemşehrilerimizin dualarıyla bakanlık olarak aşamayacağımız sorun yok. Bu toprakların bize vatan olması için emeği geçenlere saygılarımı sunuyorum. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu operasyondan dolayı yaralı askerlerimiz var, onlara acil şifa diliyorum.

Güncellenme Tarihi : 2.12.2022 13:16

İLGİLİ HABERLER