Asayiş
  • 12.5.2021 23:14

Pendik'te metro inşaatında şiddetli patlama oldu

Pendik’te bulunan bir metro inşaatında, dinamitlerin kontrolsüz şekilde patlatılmasıyla şiddetli patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle çevredeki binaların camları paramparça oldu, çevredeki bazı vatandaşların da yaralandığı öğrenildi.

Pendikteki metro inşaatında patlama

Pendik Kaynarca'da bulunan metro inşaatında saat 20.00 sıralarında iddiaya göre dinamit patlaması meydana geldi. Patlamanın, şantiyede inşaat çalışmaları sırsında kullanılan dinamitlerin kontrolsüz şekilde patlatılmasıyla meydana geldiği iddia edildi. Şiddetli patlama nedeniyle çevredeki binaların camları paramparça oldu. Tuzla buz olan camların isabet etmesiyle çevrede bulunan bazı vatandaşların hafif yaralandığı öğrenildi. Patlamayla birlikte büyük paniğe kapılan vatandaşlar sokaklara çıkarak olan biteni korkuyla izledi. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Pendik Kaymakamlığından metro inşaatındaki patlamaya ilişkin açıklama

 

Pendik Kaymakamlığından yapılan açıklamada, “Bugün saat 19.40 sıralarında ilçemizin Kaynarca Mahallesi Tevfik İleri Caddesi üzerinde bulunan İBB Metro İstasyonu İnşaatında patlama ihbarı alınmıştır. Olay yerine ivedilikle güvenlik, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edilerek, gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır. Alınan ilk bilgilere göre; Metro inşaatında kullanılan patlayıcılardan artan kısmının kontrollü olarak imha edildiği sırada boş kapsüllerin patladığı, patlama nedeniyle Tevfik İleri Caddesindeki bazı işyeri ve meskenlerde cam kırılmaları, yoldan geçen araçlarda maddi hasar oluştuğu, şantiyede çalışan bir işçimizin hafif şekilde yaralandığı ve tedavisinin olay yerinde yapıldığı, Olay mahalli dışında bir vatandaşın fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı anlaşılmıştır. Konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin: “Etraftaki 13 tane binanın ciddi hasarları var”

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin de paylamanın meydana geldiği metro inşaatına giderek incelemelerde bulundu. Patlamaya ilişkin açıklamada bulunan Başkan Cin, “Hepimize geçmiş olsun. Saat 19.40 saatlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin metro çalışmaları esnasında bir dinamit patlatmasıyla ilgili bir olay. Bugün belli zamanlarda kontrollü bir şekilde dinamit patlaması oluyor zemin sert olduğu için. Bugünkü patlamayı ertelemişler arkadaşlar. Ama boş olan kapsüllerin de imhası gerekiyor. Dolayısıyla o boş kapsüllerin imhası esnasında bir ani patlama meydana geliyor ve etrafta ciddi bir hasar meydana gelmiş. Elhamdülillah can kaybıyla ilgili bir sıkıntımız yok. Bir işçimizin çok hafif yaralandığını duyduk. Tedavisi yapıldı. Bir vatandaşımızın da biraz heyecana kapılıp paniklediğiyle ilgili bir haberimiz var. Onda da bir sıkıntı yok. Ama etraftaki 13 tane binanın ciddi hasarları var.

 

Onunla ilgili de tespitler yapılıyor. Can kaybı olmaması bizi memnun etti. İnşallah tedbirli şekilde bundan sonraki süreçte çalışmalar devam edecektir. Maalesef binalarda ciddi hasar var. 13 tane binanın hasar tespit çalışmaları şu anda yapılıyor. Diğer yerlerde de varsa onlar da yapılıyor ama can kaybıyla ilgili bir sıkıntı yok. Tabii vatandaşlarımızın ciddi bir tedirginliği olmuş. Onun için kendilerinden özür diliyoruz. İnşallah tedbirli bir şekilde çalışmalar bundan sonra devam eder. Benim şantiye şefiyle görüşme imkanım oldu. Şu anda onlarında da burada olmadığını ama buraya geleceklerini söylediler. Bekliyoruz. Yüz yüze kendileriyle görüşeceğiz. Son bilgileri de onlardan almış olacağız inşallah” dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 12.5.2021 23:01

İLGİLİ HABERLER