Pervin Buldan: Sayın Erdoğan ile bayramdan sonra bir araya geleceğiz

1 dk okuma
Pervin Buldan: Sayın Erdoğan ile bayramdan sonra bir araya geleceğiz

Hızlı Özet

DEM Partili Pervin Buldan, Ramazan bayramından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceklerini söyledi.

DEM Partili Pervin Buldan, Ramazan bayramından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceklerini söyledi.

Terörsüz Türkiye hedefiyle ülke hiç olmadığı kadar barışa yakın. İmralı'da tutulan PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın PKK'ya silah bırakma ve örgütü lağvetme çağrısı ile bu umut daha da büyüdü. PKK'nın çağrıya olumlu yanıt vermesiyle süreç hızlanmaya da başladı. Hem hükümet hem de İmralı ziyaretleri sonrası siyasi partilerle görüşen DEM Partililerden olumlu mesajlar gelmeye devam ediyor. Bu süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'te, milletvekilleriyle bir araya geldiği iftar programında DEM'li Sırrı Süreyya Önder ile selamlaşması ve ayaküstü bir süre sohbeti dikkat çekmişti.

Yerel bir TV kanalına konuk olan DEM Partili Pervin Buldan, sürece ilişkin soruları cevapladı. Buldan ayrıca o sohbetin ayrıntılarını anlattı.

Buldan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Sırrı Süreyya Önder’e görüşmeyi bayramdan sonraya bırakmanın daha iyi olacağını söylediğini aktardı.

Buldan, "Bayramdan hemen sonra Sayın Erdoğan ile bir araya geleceğiz" dedi. “Barış birkaç günde gerçekleşecek bir şey değil” diyen Buldan, “Beklemeye ve sabırlı olmaya ihtiyacımız var. Elbette hepimiz somut adımlar bekliyoruz ve bu konuda sabırsızız, ancak beklemek zorundayız” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısının hemen ardından kedisine yöneltilen 'İmralı heyeti ile görüşecek misiniz?' sorusunu olumlu cevaplamış, 'Randevu isterlerse görüşürüz' demişti.

DEM Parti heyeti de bu açıklamanın hemen ardından görüşme için randevu talebinde bulunmuştu.

Bu haber 729 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Mekke Anlaşması resmen devreye giriyor! Türkiye'yi ilgilendiren tarihi "savaş" açıklaması!
Gündem

Mekke Anlaşması resmen devreye giriyor! Türkiye'yi ilgilendiren tarihi "savaş" açıklaması!

Pakistan Savunma Bakanı Asıf, Geo News'e yaptığı açıklamada Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan arasındaki Mekke Ortak Savunma Anlaşması'na ilişkin kritik mesajlar verdi. Yemen'deki saldırıların Suudi Arabistan'a sıçraması halinde anlaşmanın "kesinlikle yürürlüğe gireceğini" söyleyen Asıf, "Üç ülkeden birine yönelik saldırı, üçüne yönelik ortak saldırı olarak kabul edilecektir" dedi.

Habervitrini12050 Görüntüleme
Hürmüz Boğazı'nda gerilim! İran'dan ABD'ye misilleme geldi
Gündem

Hürmüz Boğazı'nda gerilim! İran'dan ABD'ye misilleme geldi

ABD'nin İran'a ait 5 petrol tankerini vurmasının ardından Hürmüz Boğazı'nda gerilim tırmanıyor. Son olarak İran Devrim Muhafızları Ordusu’ndan yapılan açıklamada ABD’ye ait "USS Delbert D. Black (DDG-119)" ve "USS John Paul Jones (DDG-53)" güdümlü füze destroyerlerine başarılı saldırılar düzenlendiği ve bu gemilere ciddi hasar verildiği belirtildi.

Habervitrini12030 Görüntüleme
Kılıçdaroğlu’ndan Silivri’yi kızdıran açıklama: Dilek İmamoğlu küplere bindi
Gündem

Kılıçdaroğlu’ndan Silivri’yi kızdıran açıklama: Dilek İmamoğlu küplere bindi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’nun yolsuzluktan yargılandığına dikkat çekerek "Siyasi tutuklu değil, siyasi görüşü dolayısıyla içeri alınmış bir insan değil. Her kör kuruşun hesabını vereceksiniz" dedi. Kılıçdaroğlu böylece ilk defa İmamoğlu’nun “yolsuzluktan” yargılandığını ortaya koydu.

Habervitrini10582 Görüntüleme
Kaşif Kozinoğlu’nun mezarı açılacak! El yazısıyla notları da ortaya çıktı
Gündem

Kaşif Kozinoğlu’nun mezarı açılacak! El yazısıyla notları da ortaya çıktı

Kaşif Kozinoğlu'nun Silivri Cezaevindeki şüpheli ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında mezarının açılmasına ve feth-i kabir işlemi yapılmasına karar verildi. Kozinoğlu'nun ölümünden hemen önce hazırladığı savunma notları da ortaya çıktı.

Habervitrini10178 Görüntüleme