Gündem
  • 15.6.2021 21:46

Pis işlerini Savunma Sanayii Başkanı'na da bulaştırdılar

Organize Suç Örgütü Lideri Sedat Peker'in belgesiz ithamlarını alıp ele yola çıkanlar, her yere pislik bulaştırılyor. Bu kez de hedeflerinde Türkiye'nin gözdesi Savunma Sanayii Başkanı var...
Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir'in onbinlerce kişinin kaldığı Paramount Oteli'nde 5-6 gün tatil yaptığını öğrenen Sözcü Gazetesi, o tatilden yola çıkarak gözde bürokrata yolsuzluk yapmış gibi bir algı oluşturdu..

Prof. Dr. İsmail Demir: Savunma sanayiinde ihracatın geleceği çok parlak -  Son Dakika Haberler

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir otel iddialarına cevap verdi! ‘Kızım ağlayarak beni aradı…’

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Paramount Otel’de kaldığına yönelik haberlerle ilgili konuştu. “İddialar art niyetli, saklayacak hiçbir şeyim yok” diyen Demir, “Kızım ağlayarak, ‘Biz bunu hak etmedik’ diye beni aradı” ifadelerini kullandı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in ifşalarında adı geçen Bodrum’daki Sezgin Baran Korkmaz'a ait olan Paramount Oteli’nde (Royal Palace) kalanlardan birinin de Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir olduğu ortaya çıktı. Sözcü’de İsmail Saymaz’ın yaptığı haberin ardından gözler Demir’e çevrildi.

“MESUL DEĞİLİM”

Azerbaycan’da 24 TV’nin sorularını yanıtlayan İsmail Demir, olayla ilgili sessizliğini bozdu. “Gazeteci arkadaşımız beni aradı, sorular sormaya başladı. Ben çok rahat bir şekilde ‘Kardeşim özel hayatımıza karışamazsınız’ deyip kapatabilirdim. Ama saklayacak hiçbir şey olmayan bir insan rahatlığıyla sorduğu sorulara cevap vermeye çalıştım. Hatta bazı sorular için hafızamı tazeleyerek cevap verdim” diyen Demir, “Yani hayatım boyunca bu dördüncü tatil mi ne oldu… Çocuklarımla beraber belki de sekiz seneden beri yaptığımız ilk tatildi. Arkadaşımız ‘Şurada bir tatil yapsanız’ dedi” şeklinde konuşan Demir, sözlerine şöyle devam etti: “Şimdi ben otelin sahibini araştırmakla, sorgulamakla mesul değilim. Yani anlaşılabilir tutum değil. Sanırım burada (haberde) art niyetten başka bir şey aramamak gerekiyor.”

“KENDİSİNİ TEBRİK EDİYORUM”

“15 yaşındaki kızım beni sabah ağlayarak aradı” diye sözlerine devam eden İsmail Demir, “Bana ‘Baba biz bunu hak etmedik. Ben sekiz seneden beri kardeşlerimle ilk defa tatil yapabildim' dedi. Kızımın göz yaşları herhalde İsmail [Saymaz’ın] Bey’in şu anda mutluluk göz yaşlarıyla karışmıştır. Kendisini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sözcü'den İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtlayan İsmail Demir'in açıklamaları şöyle:

Paramount Otel'de kaldığınız doğru mu?

Beni bir aile dostumuz davet etti. Gidene kadar neresi olduğunu dahi bilmiyordum. 10 küsür yıldır tanıdığım bir aile dostum, ‘Abi gel, pandemi ortamında emniyetli yerde tatil yapalım' dedi. Sahibi bir gün geldi göründü orada.

Cihan Ekşioğlu değil mi?

Şimdi siz söyleyince bakıyorum. Ekşioğlu olması lazım, öyle görünüyor. Ekşioğlu'nun savunma işi yaptığıyla ilgili arkadaşlar (şimdi) bilgi verdiler. Bu arkadaşla ne ilgimiz olmuş… “Savunma işi yapan birisi var, sizi çağırıyor” deseler, zaten sıcak bakmayız. Benim durumum net olarak bu.

Masrafları sizi davet eden Ali Tunga karşıladı, öyle anlıyorum.

Yıllardır tanıdığımız bir arkadaş bu. Pek tatil filan yapmıyoruz, onu da biliyor. Çocuklarla gittik. Pandemi ortamı tenha olduğu için emniyetli olsun dedik. Bildiğim bu. Sizin aramanızdan sonra nedir, ne değildir, resmi ortaya çıkardım.

Ekşioğlu ile konuştunuz mu otelde?

Bir gün gördüm. Tanıştım, öyle diyeyim size.

Söylemedi mi savunma alanında yatırımları olduğunu?

Yok, canım.

Kaç gün kaldınız?

Bir haftadan az olması lazım. Zaten sürekli kalmadım. Ankara'ya, İstanbul'a gittim. Gidiş gelişler yaptım. Bir haftadan azdır büyük ihtimalle.

Ailenizle gittiniz değil mi?

Ailem ve çocuklarım, evet.

Tekrar sorayım: Tatil ücretini arkadaşınız karşıladı. Siz misafir olarak gittiniz, öyle mi?

Arkadaşım karşıladı. Arkadaşımın zaman zaman evinde kalırım. Uzun yıllardır o bize gelir, biz ona gideriz. Aile dostumuz. Onun da savunma sektörüyle alakası yok.

Güncellenme Tarihi : 15.6.2021 21:06

İLGİLİ HABERLER