Asayiş
  • 10.7.2008 16:38

PKK: ALMAN DAĞCILARI BIRAKMAYACAĞIZ

AĞRI Dağı'na tırmanan Alman dağcılardan 3'ünü kaçıran PKK, Almanya PKK ve Kürt karşıtı politikalarından vazgeçmediği sürece 3 kişinin serbest bırakılmayacağını açıkladı.

PKK'ya yakınlığı ile bilinen internet sitelerinde yer alan PKK açıklamasında, üç Alman dağcının bölgede bulunan PKK birimleri tarafından alıkonulduğu öne sürüldü. Almanya'nın PKK ve Kürt karşıtı politikalarından vazgeçtiğini açıklamadığı sürece, Alman dağcılar Helmut Johann, Martin Georpe ile Lars'ın serbest bırakılmayacağı kaydedildi. Dağcıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"9 Temmuz günü Ağrı Dağı'nda 3 Alman vatandaşı güçlerimiz tarafımızdan gözaltına alınmıştır. Sağlık durumları iyidir. Ancak can güvenliklerinin sağlanması ve korunması için Türk devleti tarafından alanda yürütülmekte olan operasyonların durdurulması gerekmektedir. Alman halkına karşı bir düşmanlığımız olmadığı gibi, şu an gözaltında bulunan Alman vatandaşlarına karşı her hangi bir kötü müdahale veya uygulama olmamıştır. Alman devleti Kürt halkına ve PKK'ye karşı yürütmekte olduğu düşmanca politikalarından vazgeçtiğine dair bir açıklama yapmadığı sürece, gözaltında bulunan Alman vatandaşları bırakılmayacaktır."

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:57

İLGİLİ HABERLER