Gündem
  • 16.5.2013 12:44

PKK, Başbakan'dan torpilli'

TBMM (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, ülke sınırlarının kontrol altında olmadığını, PKK'nın istediği gibi girip çıktığını ileri sürerek, ''Hem de Başbakan'dan torpilli. Geldiği yerden, geldikleri gibi gidiyorlar'' dedi.
            Hükümet'in, gelişen olayların idraki içinde olmadığını, kendi derdine düştüğünü ileri süren Ayhan, ''İçerideki olayları dışarının müdahalesine, telkinine, dışarıdaki problemleri de içeriye taşımayı vazife addeden bir Hükümet. Hükümet, iktidardan düştüğü gün hesap sorulacağından korkuyor. Bunun için mutlaka AKP'nin iktidardan uzaklaşmaması ve ne pahasına olursa olsun Başbakan'ın da partinin liderliğinden ayrılmaması gerektiğine inanıyor'' diye konuştu.
      Ayhan, AK Parti'nin çaresiz olduğunu, PKK ile aynı yönde hareket ettiğini, PKK'nın her söylediğine katlanmak zorunda kaldığını ileri sürdü.
      Türkiye'de risk ve tehditlerin giderek arttığını, sınırların kontrol altında olmadığını, PKK'nın istediği gibi girip çıktığını iddia eden Ayhan, ''Hem de Başbakan'dan torpilli. Geldiği yerden, geldikleri gibi gidiyorlar. Suriye sınırı, mayın yasası ile başlayan bir keşmekeşliğe bilinçli olarak sahne ediliyor. Başbakan, Reyhanlı olayını önce çözüm sürecine, sonra Suriye'deki rejime bağlamış durumda. Türkiye, hareketsiz bırakılmış durumda. Bölgedeki insanlar panikte. Suriye olayı, küresel güçlerin organize ettiği bir olay, Şu anda AKP de bunun bir parçası. Ama sadece kendisini değil bütün ülkeyi bu işin içine soktular'' dedi.
      Ekonomideki gelişmeleri de değerlendiren Ayhan, 2012'de ekonomik faaliyetlerde belirgin bir yavaşlama yaşandığını ifade etti.
      Ayhan, 2012'de GSYH içinde yüzde 70 düzeyinde paya sahip olan yerleşik hane halklarının tüketiminin yüzde 0,7 azaldığını belirterek, özel sektör yatırımlarındaki yavaşlamanın da oldukça dikkat çekici olduğunu söyledi.
      Ekonominin genelinde 2012'deki yavaşlamanın, imalat sanayi, toptan ve perakende ticaret gibi belli başlı sektörlerde açıkça gözlendiğini kaydeden Ayhan, yavaşlamanın sanayi üretiminde de hissedildiğini vurguladı.
      Ayhan, sanayi kesiminde bu yılın ilk 3 aylık gelişmelerinin, 2012'de ekonomide yaşanan yavaşlamanın sürdüğüne işaret ettiğini ifade ederek, ''2012'de ekonominin reel kesiminde gözlenen yavaşlamanın 2013'te de sürdüğü ve düşük performanslı bir sürecin yaşandığı görülmektedir'' diye konuştu.
      Varlık barışına da değinen Ayhan, ''2008'de varlık barışı nedeniyle getiren getirdi. PKK'nın paralarının da legalize edilme yönünde bir söz verilip verilmediğini kamuoyu merak ediyor. Kamuoyu, bu konuda da aydınlatılmalıdır'' dedi.
     
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Sefa Salantur
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:17

İLGİLİ HABERLER