Gündem
  • 20.5.2013 18:59

PKK çekilmedi, ağır silahları sakladı

Eski Cumhuriyet Savcısı olan Aldan, terör örgütünün iç yazışmalarında, 'Tamamen çekilmiyoruz, ağır silahları Türkiye'ye gömün' ifadesinin Türk istihbaratı tarafından kamuoyundan saklandığını iddia etti.

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde PKK'lı üst düzey yöneticilerin örgüt içi yazışmalarla üyelerine verdiği iddia edilen talimatlara yer verdi. Aldan'ın soru önergesinde, "Tamamen çekilme yok. Bölgeyi bilenler kalmaya devam edecekler. Çekilme sırasında ağır patlayıcı ve silahlar Türkiye'de gömülecek ve bu işlemler yapılırken videoya çekilecek. Tuzaklamalardan yakın köylüler haberdar edilecek. Bölgede kalan unsurlar örgüte eleman teminine devam edecekler. Bölgedeki baraj ve karakol inşaatlarına örgütsel temelde karşı çıkılacak" şeklindeki sözler yeraldı.

Aldan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ise şu soruları yöneltti:

"İstihbarat birimlerinin elinde, PKK'nın Türkiye'deki unsurlarına bu yönde talimat verdiğine ilişkin bilgi var mıdır? PKK'nın söz konusu iç yazışmalarının, istihbarat birimleri tarafından bilindiği, ancak terör örgütü üyelerinin Türkiye'yi terk etmesiyle başlayan sürece zarar vermemesi için bu bilgilerin kamuoyundan saklandığı iddiaları doğru mudur? PKK'nın ağır silahlarının Türkiye topraklarında gömüldüğünün tespit edilmesi durumunda, hükümetiniz bu silahlara, bulunduğu yerden çıkararak el koyacak mıdır? Örgüte eleman teminini engellemek için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?"

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:10

İLGİLİ HABERLER