Vatani görevini yaptığı Adıyaman''dan memleketi Trabzon''a izne gelirken Tunceli''de teröristler tarafından kaçırılan Jandarma Er Coşkun Kırandi''nin ailesinde endişeli bekleyiş devam ediyor.
Adıyaman''dan yıllık iznini kullanmak üzere Trabzon''a gelirken Tunceli-Pülümür Karayolu''nun 35. kilometresinde bindiği aracın önü kesilerek teröristlerce kaçırılan Jandarma Er Coşkun Kırandi''nin ailesi yetkililerden sevindirici haber bekliyor. Endişeli bekleyişin devam ettiği aileye, komşu ve yakınları geçmiş olsun ziyaretlerinde bulunuyor.
Adıyaman İl Jandarma Alay Komutanlığı''nda vatani görevini yapan Coşkun Kırandi''nin (21) 17 Temmuz''da kullanmayı düşündüğü yıllık iznini ailesine sürpriz yapmak için bir hafta erkene aldığı öğrenilirken, Adıyaman''dan Malatya üzerinden Trabzon''a direkt gelmek yerine küçük otobüse binip, Tunceli üzerinden Erzincan''a oradan da aktarmalı olarak Trabzon''a gelmeyi planladığı belirtildi.
Coşkun Kırandi''nin babası İlhan Kırandi (44), üzüntüsünden dolayı konuşmak istemezken, amcasının oğlu Ahmet Kırandi, olayın şokunu üzerlerinden atamadıklarını söyledi. Olaydan sonra yetkililerle sürekli iletişim halinde olduklarını kaydeden Ahmet Kırandi, ''''Olayı gece televizyondan öğrendik. Elimizden gelen bir şey yok. Şu anda elimiz kolumuz bağlı şekilde bekliyoruz. Üzüntümüz büyük. Askerliğinin bitmesine 3 ay kalmıştı. Buraya izne geliyordu. Allah''tan ümit kesilmez. Sağ salim gelmesi için dua ediyoruz.'''' dedi.
Coşkun''un bir diğer amca oğlu Mehmet Kırandi ''''İzin veya teskereye gidecek askerlere bu yol üzerinden normalde izin verilmemesine rağmen, Coşkun yol kontrollerinde sivil kimlik göstermiş. Daha sonra PKK''lılar yolu kesip kimlik yoklaması yaptığında kendilerine de sivil kimliğini göstermiş. Ancak otobüse binerken boğazındaki künyenin fark edilmesi üzerine asker olduğu anlaşılmış.'''' dedi.
Otobüs yolcularının Coşkun''u vermemek için direndiğinin kendilerine söylendiğini belirten Kırandi, örgüt mensuplarının yolculara ''''Biz ona zarar vermeyeceğiz. Bizim onunla işimiz yok. Misafirimiz olacak. 2-3 gün içinde de serbest bırakırız.'''' diyerek Coşkun''u alıp olay yerinden uzaklaştıklarını aktardı.
ASKERLER OPERASYON BAŞLATTI
Memleketi Trabzon''a giderken Tunceli-Pülümür karayolunda teröristlerce kaçırılan er Coşkun Kırandi''nin götürüldüğü bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Tunceli Valiliği''nden yapılan yazılı açıklamada, dün Tunceli- Pülümür karayolu Bilgili mevkiinde terör örgütü PKK üyelerince yapılan yol kesme olayında kaçırılan Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı''nda görevli er Coşkun Kırandi''nin, götürüldüğü bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı belirtildi.
Tunceli Valisi Mustafa Erkal, gazetecilere yaptığı açıklamada da
''''Yapılan araştırmalarda Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı''nda vatani
görevini yaparken memleketi Trabzon''a izinli olarak giden Coşkun
Kırandi''nin terör örgütü üyelerince ormanlık alana doğru götürüldüğü
belirlenmiştir'''' diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:33