Gündem
  • 18.5.2013 14:37

PKK gitti, gece düğünü geldi!..

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap ilçesinde daha önce çatışmalar ve operasyonlar nedeniyle gece yapılamayan düğünler, PKK'nın geri çekilmesiyle birlikte gece de havai fişekler eşliğinde yapılmaya başlandı.PKK'nın geçmiş yıllarda üslenme ve geçiş güzergahı olarak kullandığı Kato Dağı eteklerinde bulunan ve çatışmalar yüzünden saat 17.00'den sonra vatandaşların dışarı çıkmaya korktuğu Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde yaşam hızla normale dönüyor.

PKK baskınları ve çatışmalar nedeniyle daha önce gece yapılamayan düğünler, terör örgütünün geri çekilmesi, huzur ve güven ortamının gelmesiyle birlikte artık gece de yapılmaya başlandı. Beytüşşebap'ta açık havada yapılan ve gece geç saatlere kadar süren düğünlerde vatandaşlar toplu halde halaylar çekiyor, yeni çiftler için havayi fişekler atılıyor.

İlçede bir özel güvenlik şirketinde çalışan Recai Güneş ile Gaziantep'te oturan Bahar Güneş'in ilçe merkezindeki boş bir alanda gece yapılan düğünlerine yüzlerce kişi katıldı. Yöresel kıyafetler giyen gelin ve damat düğünde davetlilerle birlikte huzurlu bir ortamda halay çekti. Düğün sonunda ise, daha önce çatışmalar nedeniyle kurşun seslerinin yankılandığı Kato Dağını bu kez havai fişekler aydınlattı.

DHA
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:13

İLGİLİ HABERLER