Dünya
  • 15.9.2021 22:52

PKK iki Kürt peşmergeyi öldürdü

Peşmerge aracı PKK’lilerin döşediği mayına bastı; ölü ve yaralılar var..

Duhok’un Akre ilçesi Dinarte kasabasında yola döşenen el yapımı patlayıcının inflak etmesi sonucu 2 Peşmerge öldü. Ölen Peşmergelerin Roj Peşmergesi üyesi olduğu olduğu öğrenildi.

Bugün akşam saatlerinde Akre ilçesi Dinarte kasabası Kani Toz ve Nêrkê köyleri mevkiinde Peşmerge aracının geçişi sırasında yola önceden döşenen el yapımı patlayıcı infilak etti.

Kürdistan Terörle Mücadele Kurumu’ndan yapılan açıklamada, patlama nedeniyle 2 Peşmerge öldü belirtildi.

Açıklamada, sözkonusu mayının PKK’liler tarafından yola döşendiği kaydedildi.

Rûdaw muhabiri Naif Ramazan, şehit düşen Peşmergelerin Roj Peşmergeleri Kuvvetlerine mensup olduğunu aktardı.

Muhabirimiz, Kamışlo nüfusuna kayıtlı iki Peşmergenin de Domiz Kampı’nda ikamet ettiklerini, Peşmergelerden birinin 4 çocuk babası olduğunu belirtti.

Peşmerge konvoyunun geçişi sırasında patladı

Rûdaw’a konuşan Peşmerge Genelkurmay Başkanı Cemal Eminki, patlamanın Peşmerge konvoyunun geçişi sırasında yaşandığını, ayrıntılı bilginin daha sonra kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

Dinarte Kasabası Müdürü Şaban Berwari de, “Kani Toz ve Neqebê köyleri arasında iki patlama yaşandığını öğrendik. Can kayıpları hakkında henüz net bir bilgi edinmedik. Ancak bunun PKK’liler tarafından yapıldığından eminiz” dedi.

Patlamaların ardından silah seslerinin duyulduğunu aktaran Berwari, bölgedeki tüm güvenlik güçlerinin alarm durumuna geçtiğini belirtti.   

RUDAW

Güncellenme Tarihi : 15.9.2021 22:56

İLGİLİ HABERLER