Asayiş
  • 29.11.2022 15:37

PKK’nın kadın yapılanmasına operasyon! 50 gözaltı

PKK’ya yönelik yürütülen çalışmalarda ‘Kadın alan yapılanması’ içerisinde örgütsel faaliyette bulundukları tespit edilen 50 şüpheli hakkında gözaltı karar verildi.

Yaklaşık 6 ay süren çalışmalar sonucunda, güncel terör eylemlerini de gerçekleştiren ve örgütün için önem arz eden kadın yapılanması çözüldü. PKK'nın 'Kadın Alan Yapılanması' içerisinde faaliyet yürüten örgüt mensuplarının faaliyetlerini Türkiye, Irak, İran, Suriye ve diğer ülkelerdeki çatı yapılanmasının sözde PAJK örgütlenmesine bağlı olduğu tespit edildi. Söz konusu yapılanmaya bağlı olarak YJA-STAR ve KJK yapılanmalarına bağlı olarak örgütsel faaliyetlerin tüm ülkelerdeki koordinesinin sağlandığı belirlendi. Kadın Alan Yapılanmasının örgütsel sözde yönetim merkezinin Kandil – Bole isimli kamp alanında bulunduğu, örgütsel faaliyetlerin yürütüldüğü tüm ülkelerdeki KJK yapılanmasına bağlı sözde KJK Yasama, KJK Yürütme Konseyi ve KJK Adalet Divanı yapılanmalarının olduğu ortaya çıktı.

PKK/KCK terör örgütüne kadın eleman, sempatizan ve eylemci temini için faaliyet gösteren sözde Kadın Alanı içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren şüphelilere yönelik 6 aylık uzun soluklu planlı operasyon ve delillendirme çalışmaları yoğun bir çalışma sonucunda tamamlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Ankara İstihbarat Şubesi ile koordineli yürütülen çalışmalarda, soruşturmanın derinleştirilmesi üzerine PKK/KCK silahlı terör örgütü mensuplarının deşifresine yönelik soruşturmalarda 2014- 2022 yılları arasında örgütün 'Kadın Alan Yapılanması' içerisinde faaliyet yürüten aralarında belediye meclis ve parti üyelerinin de bulunduğu 50 şüpheli hakkında Ankara merkezli 14 ilde 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan gözaltı kararı çıkarıldı. PKK'nın 'Kadın Alan Yapılanması' içerisinde faaliyet yürüten örgüt mensuplarının faaliyetlerini Türkiye, Irak, İran, Suriye ve diğer ülkelerdeki çatı yapılanmasının sözde PAJK (Kürdistan Kadın Özgürlük Partisi-Kadın Alanı Çatı Örgütlenmesi) örgütlenmesine bağlı olduğu tespit edildi. Söz konusu yapılanmaya bağlı olarak YJA-STAR (Özgün Kadın Birlikleri - Kırsal alan silahlı yapılanması) ve KJK (Kürdistan Kadınlar Topluluğu - Kırsal ve ülkemiz topraklarında Silahlı/Silahsız yapılanması) yapılanmalarına bağlı olarak örgütsel faaliyetlerin tüm ülkelerdeki koordinesinin sağlandığı belirlendi. Kadın Alan Yapılanmasının örgütsel sözde yönetim merkezinin Kandil – Bole isimli kamp alanında yerde bulunduğu, örgütsel faaliyetlerin yürütüldüğü tüm ülkelerdeki KJK yapılanmasına bağlı sözde KJK Yasama, KJK Yürütme Konseyi ve KJK Adalet Divanı yapılanmalarının olduğu ortaya çıktı.

KCK YÜRÜTME KONSEYİ SÖZDE ASKERİ FAALİYET

KCK Yürütme Konseyi'nin Türkiye topraklarında sözde askeri ve siyasi alanda faaliyet yürüttükleri belirlenirken, sözde askeri alanda YJA-STAR yapılanmasına bağlı olarak kırsal alanda silahlı olarak faaliyette bulundukları öğrenildi. Siyasi ideolojik yapılanmasının ise son yıllarda 2014'te kurulan ve 2016'da KHK ile kapatılan KJA (Özgür Kadın Kongresi) yapılanması yerine aynı yıl kuruluşunu ilan eden ve halen faaliyetlerini devam ettiren TJA (Özgür Kadın Hareketi) yapılanması içerisinde yürütüldüğü tespit edildi.

HEDEF SÖZDE BAĞIMSIZ BİRLEŞİK KÜRDİSTAN

Soruşturma kapsamında toplanan bilgiler kapsamında PKK'nın hedeflediği sözde Bağımsız Birleşik Kürdistan hayaline ulaşmak olduğu, Marksist Leninist İdeolojisini yaymak, alt yapısını oluşturmak veya oluşturduğu altyapıyı genişletmek amacıyla sözde KJK Yürütme Konseyine bağlı olarak ülkemiz topraklarında faaliyetlerin yürütüldüğü aktarıldı. TJA - Kadın Alan Yapılanmasına örgütte son derece önem verildiği ifade edilirken, Kadın Alan Yapılanmasının örgüt içerisinde özgün bir yapılanmaya sahip olduğu, terör örgütü adına faaliyetlerin yürütüldüğü tüm alan merkezlerinde Kadın Alan Yapılanması içerisinde faaliyet yürüten ve kadro olarak adlandırılan örgüte sorgusu sualsiz bağlılık içerisinde olan örgüt mensup ve yöneticilerinin bulunduğu aktarıldı.

PKK'NIN EN ÖNEMLİ YAPILANMASI

Son zamanlarda İstanbul İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı silahlı eylem gibi faaliyetlerin Kadın Alan Yapılanması içerisinde faaliyet yürüten örgüt kadroları tarafından da gerçekleştirildiği, bu kapsamda Kadın Örgüt Yapılanmasının örgütsel yapılanma içerisinde öneminin büyük olduğu kaydedildi. Soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonla yakalanan tüm şüpheliler ile firarilerin Kadın Alan Yapılanmaları içerisinde farklı farklı örgütsel konumlarda yer aldıkları, tüm faaliyetlerin örgüt hiyerarşisi içerisinde örgüt disiplinine bağlı olarak gizlilik kurallarına son derece riayet ederek sürdürdükleri tespit edildi.

Güncellenme Tarihi : 29.11.2022 15:39

İLGİLİ HABERLER