PKK : TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI 480 ARKADAŞIMIZI ÖLDÜRDÜ!..
(HABERVİTRİNİ/ÖZEL)Sinsi ve hain saldırılarla binlerce insanımızı katledip şehit eden hainler, şimdi de kendi canlarının derdine düştü.
Son operasyonlar sırasında çok büyük kayıplar verdiklerini saklamayan PKK, bu kayıpların çatışma değil kimyasal silahla olduğu yalanının arkasına sığındı.
Hiçbir kural ve insani değer tanımayan PKK, Ordumuzu uluslararası sözleşmelere aykırı davranmakla suçladı.
Askerimizin Irak'ın kuzeyine düzenlediği hava saldırıları ve obüs atışları sırasında fosfor bombası kullandığını savunan PKK, "Zap’ın Çiyaye Reş alanı, Kovî Tepesi sırtları, Ferhat tepesi ile Sernê ve Nêrveh köylerine yönelik obüs ve havan saldırısı sırasında misket bombası kullanan Türk ordusu uluslararası kuralları çiğnemiştir" denildi.
1994 yılından bu yana yapılan hava harekatları sırasında kamplara atılan ve içerisinde yasaklı maddeler bulunan bombalar nedeniyle 480'e yakın teröristin öldürüldüğünü belirten PKK sözcüleri, "Zap’a yönelik düzenlenen saldırıda uluslararası sözleşmelerle yasaklanan misket bombasının kullanıldı.Bu bir suçtur" dedi.
Kazan Vadisi operasyonunda 40'a yakın elamanlarını yitirdiklerini belirten PKK, bölgede çatışma olmadığını ölümlerin uçaklardan geldiğini açıkladı.
Türk savaş uçaklarının kıstırdığı hainleri bombalamasınıda kimyasal silah yalanı üreten PKK sözcüleri, o bölgede tek bir çatışma olmamasına rağmen 40 civarında kayıp vermeleri de kimsayal silahlara bağladı.