Asayiş
  • 16.2.2011 10:55

PKK YANDAŞLARI AYDIN'I BİRBİRİNE KATTI

Ortaklar İlçesi’nde, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanıp Türkiye’ye getirilişini protesto etmek isteyen çoğunluğu çocuk yaklaşık 50 kişilik grup, bugün saat 20.00 sıralarında Pazarkuran Mahallesi’ndeki Belediye Şantiyesi etrafında toplandı. Göstericiler, lastik yakıp yollara barikat kurdu, PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan attı. Bunun üzerine bölgeye Çevik Kuvvet, Özel Harekat ve Terörle Mücadele ekipleri sevk edildi.

Göstericiler, aşırı güç kullanmaktan kaçınan polise taşlarla saldırdı. Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı TOMA, grubun üzerine tazyikli su sıkarak, müdahale etti. Ara sokaklara kaçan göstericiler, bu kez de polise sapanla taş atmaya başladı. Polis, bunun üzerine grubu dağıtmak için göstericilerin bulunduğu alana gaz bombası attı. Rüzgarın yön değiştirmesiyle birlikte atılan gaz bombalarından çok sayıda polis memuru da etkilendi.

YOLLARI KAPATTILAR

Gösterici grup, aydınlatma direklerindeki floresanları kırıp, gösteri yaptıkları alanın karanlıkta kalmasını sağladı. Lastik yakıp etrafında toplanan göstericiler, çöp konteynırlarıyla da barikat kurdu. Balatçık, Selatin ve Dağyeni yollarını kapatan grup, gece yarısına doğru dağıldı.

Kapanan yollar polis tarafından temizlenirken, göstericilerin sokak aralarında yaktıkları ateşler söndürüldü.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 21:16

İLGİLİ HABERLER