Asayiş
  • 9.12.2022 13:28

PKK'da çözülme devam ediyor! Tek tek teslim oluyorlar

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı teröristin Habur'da hudut karakoluna teslim olduğunu duyurdu.MSB'den yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütü PKK'ya karşı operasyonları hız kesmeden devam ederken örgütteki çözülme de hızlanıyor.

Son olarak Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK'lı terörist daha Habur'da hudut karakolumuza teslim oldu." ifadelerine yer verildi..

MSB'den yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütü PKK'ya karşı operasyonları hız kesmeden devam ederken örgütteki çözülme de hızlanıyor. Son olarak Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK'lı terörist daha Habur'da hudut karakolumuza teslim oldu." ifadelerine yer verildi..

TESLİM OLMAYA NASIL KARAR VERDİN

Korktum çünkü bir kadın olarak en çok istemeden ona el sürülmesinden nefret eder. Rızam olmadan el sürülmesi ya da işkence bu konuda hep düşünüyoruz o yüzden korkuyoruz. TSK hakkında öyle düşünüyordum. Ama gelip görünce öyle değildi çok yanılmışım. Demek ki çok yanılmışım o korku ile geldim.

Kaç kez kaçtım yakalandım. Tartıştılar dediler gitme iyi değil gidersen tecavüz edilirsin, İşkence şu bu daha sonra dedim artık ne olacaksa dedim gideceğim. Başka bir yere gitmek istiyordum daha sonra TSK'yı gördüm onlara teslim oldum.

Sınırı geçmek isterken TSK'yı gördüm orada iki abi vardı zaten. Onları gördüm onların yanlarına gittim. Nereden geldiğimi sordular. Dağdan geldiğimi söyledim yanımdaki silahı teslim ettim. Daha sonra onlar da beni alıp karakola teslim ettiler. İyi karşıladılar şu ana kadar da iyi baktılar.

Oradaki abiler benle tartıştılar. Yaşımı sordular niye gençliğimi heba ettiğimi anlattılar. Daha sonra beni ne bekliyor ne yapmam gerektiğini devletin adaleti karşısına çıkacağımı, ondan sonra gerçekten kendi önüme koyduğum hayal ettiğim şeyleri gerçekleştireceğim.

DİYARBAKIR ANNELERİ

Duydum annelerin belediye önünde oturduklarını. İnsan diyor niye benim annem de belediyenin önünde değil. Düşünüyor annem var mı yok mu içinde çünkü takip edecek bir şey yok ama insan diyor beni de düşünen bir anne var mı orada? İnsan bunu soruyor kendi kendine.

Yaratırdı. Ne de olsa onun kanından biriyim o özlemi o sevgili görürdüm daha çok ben de girişimde bulunurdum.

"AİLEMİ 9 YILDIR GÖRMEDİM"

Ailemi 9 yıldır görmedim. Görmeyi çok istiyorum. Annemin ölüm haberini duydum. Bilmiyorum ama sımsıkı sarılmak isterim. Babamı hiç görmedim. PKK'nın koyduğu mayın sonucu öldü daha doğmadan babam. Karayolları çalışanıydı.9 yıldır ailemden hiç haber almadım.

Tekrardan açık öğretimde okumak isterim. Ülkeye yararlı meslek sahibi olmak isterim.

AİLELERE NE SÖYLEMEK İSTERSİN?

Ailelere ne söylemek isterim. Bence şiddetten çok bağırmaktan çok, birçok insan o yüzden oraya gelmiş. Ya da çocuğun dünyasına tam girmemekten, çok kaba yaklaşmamaları lazım çocuklarını anlamalılar onunla konuşmalılar.

Belki tamam her aile çocuğunun istediğini yerine getiremez ama ona tatlı bir söz söylese o çocuğu ikna edebilir. Daha çok anne baba ilişkisi etkiliyor evdeki çocuğu. Anne babalar aralarında var olan ilişkilere dikkat etmeliler çocuklar ona göre kendine zemin buluyor. Anne baba birbirine nasıl yaklaşırsa sen de ona göre kendine biçim verirsin.

Güncellenme Tarihi : 9.12.2022 19:32

İLGİLİ HABERLER