Gündem
  • 6.6.2023 21:05

PKK'lı akademisyenin maaşı Tunç Soyer'den...

CHP’li belediyelerin yerel seçimlerde HDP ile iş birliğinin diyet borcunu terör sevicileri belediyelere sokarak ödediği gündemdeki yerini korurken bir skandal da CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in PKK’lı akademisyene maaş verdiği ortaya çıktı. İhanet bildirisine imza atan HDP'li Prof. Dr. Ayşen Uysal KHK ile ihraç edilmişti. Fransa’da bir üniversitede misafir akademisyen olarak görev yapan Uysal’ın 2.5 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden maaş aldığı anlaşıldı. Öte yandan, seçim döneminde yaklaşık 15 bin kişiyi ekmeğinden eden CHP’li İBB yönetimi de daha sonra onlarca terör sevicisini işe almıştı. CHP Parti Meclisi Üyesi Gökhan Günaydın'ın sekreteri olan ve İBB'de insan kaynakları kadrosunda yer alan Ezgi Yıldız'ın terörü öven onlarca paylaşımı tespit edilmişti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in her yıl on milyonlarca liralık zararıyla gündemden düşmeyen Grand Plaza şirketi üzerinden imza attığı büyük bir skandal daha ortaya çıktı. Soyer, PKK'ya destek veren sözde barış bildirgesini imzaladıkları için KHK ile görevinden uzaklaştırılan akademisyenler arasında yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi HDP'li Prof. Dr. Ayşen Uysal'ı bu şirkette yönetim kurulu üyesi yaparak 2.5 yıl önce maaşa bağlamıştı.

İZMİRLİDEN MAAŞ ALIYOR
Prof. Dr. Uysal'ın bu süreçte Fransa'da bir üniversitede misafir öğretim üyesi olarak çalışmaya başladığı ve yılın büyük bölümünde bu ülkede yaşadığı ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden maaş almaya devam ettiği ortaya çıktı. Soyer'in, PKK yandaşı bildiriyi imzalayan ve PKK'nın siyasi kolu HDP ile hapisteki Selahattin Demirtaş'ı destekleyen paylaşım ve yazılarıyla dikkat çekmeyi sürdüren Uysal'a Paris'te yaşamasına rağmen İzmir'den maaş ödemeye devam etmesi pes dedirtti. Bu durum kafalarda birçok soru işareti de oluşturdu.

İHANET BİLDİRİSİNE İMZA ATTI

Başkan Tunç Soyer, CHP-İyi Parti'nin HDP'yle kurduğu üstü örtülü ittifakın desteğiyle aday gösterilip seçildikten sonra belediyede önemli bir HDP'li yapılanmaya gitti. HDP'den gelen listelerde isimleri bulunan yüzlerce kişi belediyede istihdam edildi. Belediyede işe girmek için HDP'li olmanın en önemli referans olduğu gerçeği dillendirilmeye başlandı. Bir ara KHK ile ihraç edilenleri belediyede zabıta yapacağını açıklamasıyla da gündeme gelen Soyer, 2016 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devletini suçlayan PKK yandaşı sözde barış bildirisini imzalayan akademisyenlerden İzmirli Prof. Dr. Ayşen Uysal, Prof. Dr. Melek Göregenli ve Prof. Dr. Nilgün Toker'e uzmanlık alanlarıyla hiçbir ilgisi bulunmayan ve yeme-içme sektöründe faaliyet gösteren belediyeye ait Grand Plaza şirketinde yönetim kurulu üyesi sıfatı vererek maaşa bağladı.

Güncellenme Tarihi : 6.6.2023 21:06

İLGİLİ HABERLER