Gündem
  • 11.6.2021 19:30

PKK'lılar kendilerini kabul etmeyen Kürdün evini yaktı

Dinarte Kasabası Müdürü: PKK’lileri içeri almayan köylünün evi ateşe verildi

 Dinarte kasabasına bağlı Minber köyünde bombardımandan korktuğu için PKK’lileri kabul etmeyen Muhammed Sıddık Salih adlı vatandaşın evinin örgüt üyeleri tarafından ateşe verildiği iddia edildi.

Önceki gün, Duhok’un Akre ilçesi Dinarte kasabasına bağlı Mibner köyünde Muhammed Sıddık Salih adlı vatandaşın evinde yangın çıktı.

Evi tamamen yanan Salih’in yangından önce ailesini alarak Dinarte kasabasına yerleştiği öğrenildi.

Rûdaw’a konuşan Dinarte Kasabası Müdürü Şaban Halil Berwari, “Önceki akşam PKK’liler Minber köyünde Muhammed Sıddık Salih adlı vatandaşın evine gidiyor. Vatandaş Türk ordusunun bombardımanından korktuğu için PKK’lilerin evden çıkmasını istiyor. Fakat PKK’liler ‘kimse bizi engelleyemez’ diyor ve aralarında sözlü tartışma çıkıyor. Daha sonra PKK’liler evden çıkıyor ve evi ateşe veriyor” dedi.

Berwari, “Bu olayın PKK’liler tarafından yapıldığına emin misiniz” sorusuna, “Tüm köylüler bu duruma şahittir. PKK’liler akşam bu vatandaşa evini yakacağız diyorlar. Tehdit ediyorlar. O da korkudan çocuklarını alıp evden kaçıyor. Sabaha doğru köye gelen PKK’liler evi ateşe veriyor” yanıtını verdi.

Dinarte Kasabası Müdürü Berwari, “PKK’lilerle Muhammed Sıddık Salih arasında önceden herhangi bir problem olmuş mu” sorusuna da, “Hayır, belirttiğim gibi, o gece evine gidiyorlar. Vatandaş korkudan evden çıkmalarını istiyor. Bunun üzerine bu olay yaşanıyor” şeklinde yanıt verdi.

Berwari, “Köylüler bu durumdan korkuyor. PKK’liler hangi yerleşim yerine yakın durursa orası bombalanıyor” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 11.6.2021 20:36

İLGİLİ HABERLER